TEMELJNE PRIPREME ZA MALU MATURU

U školama bačkotopolske opštine probni test radiće ukupno 203 učenika, 89 na srpskom i 114 đaka na mađarskom jeziku.

U martu osnovce čeka proba male mature. Proba se organizuje svake godine kako bi učenici videli šta znaju, a gde su poteškoće. To je važno kako bi se usmerio dalji tok pripremne nastave. 

Proba završnog ispita rezervisana je za 22. i 23. mart. Test iz matematike polaže se 22. marta od 12 do 14 sati, dok se test iz srpskog i predmeta po izboru polaže 23. marta od 9 do 11 sati, odnosto 11.30 do 13.30 sati. Od 25. marta se analiziraju rezultati probnog završnog ispita i sumiraju rezultati.

U školama bačkotopolske opštine probni test radiće ukupno 203 učenika, 89 na srpskom i 114 đaka na mađarskom jeziku. U OŠ Nikola Tesla proveru znanja radiće 58 učenika, u OŠ Čaki Lajoš 59, u školama Vuk Karadžić na Krivaji i 18. oktobar u Novom Orahovu po 7 učenika, u Bajši – školi Bratstvo jedinstvo i u Staroj Moravici – školi Stari Kovač Đula po 19 učenika, u OŠ Moša Pijade Pačir 23 i u školi Doža Đerđ Gunaroš 11 učenika.

Nakon probe male mature data je mogućnost đacima da se predomisle i promene svoj izbor što se tiče trećeg ispita.Od 8. do 11. aprila oni će u svojim osnovnim školama moći da podnesu zahtev da promene predmet za koji su se ranije opredelili, a 12. aprila biće objavljeno konačno izjašnjenje učenika (na zvaničnom sajtu Moja srednja škola i neposredno u školi).

Učenici osmog razreda koji nameravaju da se upišu u neku specijalizovanu srednju školu, mogu elektonski da se prijave za polaganje prijemnog ispita preko portala Moja srednja škola od 15. do 22. aprila, a 19. i 22. aprila u matičnim osnovnim školama i u srednjim školama u kojima je organizovano polaganje prijemnih ispita.

Prijemni ispiti u umetničkim školama likovne oblasti biće održani 10, 11. i 12. maja, a za upis u odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za biologiju i hemiju, kao i scenske i audio- vizuelne umetnosti – 11. maja.

Za učenike sa posebnim sposobnostima za filološke nauke prijemni će biti 11. i 12. maja. Đaci koji žele da se upišu u muzičku ili baletsku školu polagaće prijemni ispit 17, 18. i 19. maja.

You May Also Like

More From Author