U PAČIRSKOJ BANJI MNOGI PRONAŠLI LEK

Termalna banja Pačir je uređeno kupalište sa termalnom vodom, jedinstveno u Srbiji i ovom delu Evrope. Nalazi se u blizini Bačke Topole. Ono što ovu banju čini posebnom, jeste jezero sa površinom od 2000 kvadratnih metara, ispunjeno lekovitom vodom roze boje, koja je postala lek za mnoga oboljenja pa ljudi hrle da sete blagodat ove vode.

Da budućnost vide u banjskom turizmu, Pačirci su dokazali ulažući i u zatvorene bazene pored jezera, pa banja sada radi tokom cele godine. Prema sastavu, Pačirsko jezero ima istu količinu mineralnih soli kao i Jadransko more. Termalna banja podstakla je lokalne preduzetnike da ulože novac u moderne apartmane i tako omoguće višednevni boravak turista.

Apartmani “Šnajder” su medju valjanijim, pet apartmana, četvorokrevetni i dvokrevetni. Opremljeni su sa kupatilom i kuhinjom, svaki. Veliko je dvorište. Znači, parking je obezbeđen sa kamerama, a imaju i bicikle da odu do banje.

Upravo je boja vode ono što ovo jezero čini posebnim, jer je u letnjim mesecima ružičasto. Na julskom suncu odsjaj je toliko jak da odaje utisak polja ciklame, dok u “hladu” napravljenim od oblaka, poprima nešto tamniju nijansu ljubičaste. Svojom nesvakidašnjom bojom i podseća na najlepša egzotična jezera širom sveta.

You May Also Like

More From Author