BAČKA TOPOLA -ZAVRŠENA ZAMENA PARKETA U ČAKIJU

Član opštinskog veća za prosvetu Milan Janaus i za sport i omladinu Mile Obradović obišli su salu oš “Čaki Lajoš” gde je završeno postavljanje novog parketa u velikoj sali. Investicija je vredna 9,4 miliona dinara

“Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu prepoznao je potrebe opštine Bačka Topola i na našem konkursu za sportsku infrastrukturu iopredelio 9,4 miliona dinara za kompletnu zamenu parketa u sali škole “Čaki Lajoš”. Radovi su završeni veoma brzo i sada su obezbeđeni dobri uslovi za naše sportiste i za njihov trenažni proces”, rekao je Milan Jnaus.

“Na ovom parketu su ponikli najveći asovi srpskog, sporta”, rekao je Janus dodajući da je zamena parketa bila neophodna. On je zahvalio Pokrajinskoj vladi i resornom sekretarijatu na pomoći da se se ovaj projekat realizuje.

U velikoj sali Čakija zamenjeno je više stotina kvadratnih metara parketa, koji je postavljen pre više od tri decenije, a u međuvremenu je samo jednom saniran. Montiran je nov drveni sportski pod na elastičnoj potkonstrukciji prema pravilima Fibe.

Nema veće sreće nego kada vidite osmeh na dečijem licu. Sigurni smo da će to upravo biti slučaj kada naši đaci dođu u salu i vide ovaj parket, neće skidati osmeh sa lica. Moram da pohvalim našu lokalnu samoupravu, jer bez podrške Opštine Bačka Topola ne bi bilo ovoga što vidimo ovde. Oni su nam pomogli da saniramo krov kako na fiskulturnoj sali i učionicama, jer bez krova nema smisla ni parket raditi. Veoma smo zahvalni Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu koji je odobrio sredstva za novi parket i renoviranje svlačionica.- kažu prosvetni radnici iz Čakija.

Čakijeva škola sada ima najsavrеmеniji parkеt izrađеn od bukvе. Iscrtani su i tеrеni za rukomеt, odbojku i košarku, ostalo jе još da sе postavе mrеžе i sprеmna jе sala za 1. sеptеmbar za našе mališanе, za našе đakе – izjavio jе član Veča opštine Mile obradović, uz rеči zahvalnosti Pokrajinskom sеkrеtarijatu za sport i omladinu na svеsrdnoj pomoći.

You May Also Like

More From Author