SATMARI OBIŠAO ŽELEZNIČKU STANICU U BAČKOJ TOPOLI

Izgradnja brze pruge Novi Sad-Subotica za brzinu od 200 kilometara na sat je u punom jeku, radi se duž cele trase, sa ciljem da projekat bude završen do kraja 2024. godine, železnička stanica privedena kraju, SAPŠTIO JEPREDSEDNIK OPŠTINE , BAČKA TOPOLA, ADRIJAN SATMARI.

“Vrednost ugovora je 1,16 milijardi dolara. Ugovoreni rok za završetak radova je do kraja avgusta 2025. godine, ali iz Infrastrukture železnica Srbije kažu da je planirano da radovi budu završeni do kraja 2024. godine. Od radova koji predstoje jeste izgradnja teretnog terminala u blizini Industrijskog parka, što će, prema rečima predsednika opštine Adriana Satmarija, za opštinu biti veliki benefit. Kako je kazao, parcele u tom delu biće mnogo atraktivnije, što podrazumeva nova ulaganja, otvaranje novih radnih mesta. U Bačkoj Topoli već su izgrađena dva podvožnjaka, na bečejskom putu i kod Inomaga, koji koriste za sada pešaci i biciklisti, a uskoro će biti pušten i za motorni saobraćaj. Podvožnjak na senćanskom putu treba da bude otvoren najkasnije do 10. maja, Na trasi brze pruge Novi Sad-Subotica započeli radovi na najvećem broju od ukupno 58 novih objekata koji će biti izgrađeni (30 nadvožnjaka, 13 podvožnjaka, pet galerija, kao i po dva pešačko-biciklistička pothodnika i potporne konstrukcije uz galeriju).” najavio je danas tokom obilaska gradilišta Adrian Satmari

Projektom je predviđena rekonstrukcija devet železničkih stanica: Novi Sad, Sajlovo, Kisač, Stepanovićevo, Zmajevo, Bačka Topola, Žednik, Naumovićevo i Subotica, kao i tri nove stanice sa staničnim kapacitetima: Rumenka, Vrbas i Lovćenac. Sva ukrštanja pruge sa drumskim saobraćajnicama biće denivelisana, to znači da na čitavoj brzoj pruzi Beograd-Novi Sad-Subotica-Kelebija državna granica sa Mađarskom, neće postojati putni prelazi.

You May Also Like

More From Author