TSC DOMAĆIN NAJMASOVNIJE AMATERSKE MANIFESTACIJE MLADIH

Plazma Sportske igre mladih u saradnji sa Sportskim savezom Bačke Topole danas 19.Aprila sa početkom u 9 h, na terenima Akademije TSC u Bačkoj Topoli , otpočeli: Turnir u malom fudbalu Coca- Cola kup i takmičenje u atletici Trka na 60m. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnije amatersko takmičenje mladih u Evropi koje se organizuje od 1996. godine.

 Dunav osiguranje Dani sporta u okviru Plazma Sportskih igre mladih tradicionalno krenule su od petnaestog aprila u Beogradu i proći će kroz osam gradskih opština,medju jima i Bačkom Topolom a potom nastaviti svoj put širom gradova Srbije. 

Na turniru će ućestvovati  učenici  iz osnovnih škola sa teritorije opštine Bačka Topola, njih 150. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnije amatersko takmičenje mladih u Evropi koje se organizuje od 1996. godine.

Coca- Cola kup turnir  se održava u konkurenciji devojčica i dečaka, uzrasta 2008. i mladji, dok u Trci na 60 m učestvuju devojčice i dečaci  uzrast 2015. i mlađi i 2013. i mladji.

Prvoplasirane ekipe sa ovih takmičenja stiču pravo nastupa na regionalnom finalu Plazma Sportskih igara mladih u Apatinu.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnije amatersko takmičenje mladih u Evropi koje se organizuje od 1996. godine.

Prema rečima Mileta Obradovića člana opštinskog veća za sport, u fokusu Dana sporta je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi. Priliku učešća na Danima sporta imaju svi, bez obzira da li se aktivno bave sportom, i to potpuno besplatno.

Plazma Sportske igre organizuju takmičenja koja su pored sportskog  dela ujedno i  prilika da deca upoznaju vršnjake sličnih interesovanja. Zajedničko svim Plazma SIM takmičenjima jeste da se odvijaju prema unapred dogovorenim pravilima. Poštovanjem pravila deca iskazuju poštovanje prema ostalim takmičarima. Jačanjem osećaja za fer plej jača se i zdrav takmičarski duh.

Priliku učešća imaju svi, bez obzira da li se aktivno bave sportom, i to potpuno besplatno.

Rad i rezultate SIM  podržavaju i brojne svetske institucije, od kojih izdvajamo: MOК, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

You May Also Like

More From Author