DEFINITIVNO SVI IZBORI 2. JUNA

Ana Brnabić obratila se javnosti i rekla da su prihvaćeni svi zahtevi opozicije u vezi s izborima, pa će lokalni izbori biti održani kada i gradski, 2. juna.

“Nakon 17 dana razgovora sa svim poslaničkim grupama, doneli smo zahtev da prihvatimo zahtev opozicije grupisane oko ‘Srbije protiv nasilja’, koji su mi predali tokom razgovora i da raspišemo sve one izbore kojima je vreme padalo za juli i avgust, sve zajedno sa beogradskim izborima i da se svi održe 2. juna”, izjavila je Ana Brnabić.

Ona je napomenula da ovo spajanje zahteva promene Zakona o lokalnim samoupravama, člana 35.

“”Očekujem da taj predlog za izmenu i dopunu zakona o lokalnim izborima potpiše najveći broj poslanika do sada, da sa tim predlogom idemo zajedno i da pokažemo to jedinstvo u teškim trenucima za Srbiju, za naš narod i za sve naše građane”, rekla je ona.

“U subotu plenum, usvajanje zakona, u nedelju da raspišemo sve lokalne izbore. U konsultaciji s Vučićem bilo je potpuno jasno da je njegova poruka da je za zemlju najvažnija stabilnost. Mislim da je ovo način da dođemo do te stabilnosti”, rekla je ona.

“Želim da zahvalim svima koji su učestvovali, dobri su bili razgovori, a na momente i teški. Ipak, pokazali smo ozbiljnost”, dodala je predsednica Skupštine Srbije.

“Idemo dalje, da završimo sa izborima pa da se bavimo drugim stvarima, između ostalog i preporukama ODIHR-a. Protiv Ustava je svakako da ja prekinem izborne radnje, tako da je ovo bio jedini mogući način. Čini mi se da je danas dobar dan za politiku i demokratiju u Srbiji”, zaključila je Ana Brnabić.

You May Also Like

More From Author