SARADNJA SRPSKIH I MADJARSKIH VETERINARA

Ova tradicionalna konferencija održana je 1997. godine. Od tada se organizuje dva puta godišnje i to je realizovano u saradnji sa Srpskim asocijacijom mađarskih veterinara i uz podršku Mađarskog nacionalnog saveta.

Ova tradicionalna konferencija održana je 1997. godine. Od tada se organizuje dva puta godišnje i to je realizovano u saradnji sa Srpskim asocijacijom mađarskih veterinara i uz podršku Mađarskog nacionalnog saveta. Strateški dokument zasniva se na zajedničkim naporima u oblasti planiranja između srpske i mađarske strane i ima za cilj uspostavljanje okvira aktivnosti koje bi dovele do snažnije društveno-ekonomske saradnje i boljeg kvaliteta života u regionu.og saveta.

Saradnja ima za cilj unapređenje dobrih susedskih odnosa, unapređenje stabilnosti, bezbednosti i prosperiteta od obostranog interesa svih zemljama o kojima je reč i podsticanje njihovog harmoničnog, uravnoteženog i održivog razvoja. Srbija će sarađivati, između ostalih i sa Mađarskom, u okviru zajedničkog programa na osnovu zajedničkog institucionalnog istorijata. Obe zemlje utvrđuju prioritete strateškog razvoja u jednom zajedničkom programskom dokumentu. Pozivi za podnošenje predloga projekata će biti na raspolaganju neprofitnim organizacijama obe zemlje. Zajednička finansijska sredstva raspoloživa po ovom programu realizovaće se u okviru sistema otvorenih poziva za podnošenje predloga projekata. Sprovođenje programa realizovaće se na zajedničkoj strukturi kroz zajedničke projekte i zajedničko odlučivanje. 

 “Jačanje saradnje, izgradnja zajednice i deljenje profesionalnih inovacija bio je cilj međunarodne konferencije koju je održala Mađarska veterinarska organizacija, sa sedištem u Budimpešti. Hvala dr. Čsorbi, predsedniku Svetske organizacije u Vojvodini, na efikasnom doprinosu stvaranju manifestacij” rekao je predsednik Nacionalnog saveta Madjara, Arpad Fremond

You May Also Like

More From Author