“FANTAST” OKUPIO 350 TAKMIČARA, 60 MUZIČKIH ŠKOLA IZ SEDAM ZEMALJA

Podsetimo da je Međunarodno muzičko takmičenje „Fantast“ ove godine okupilo više od 350 takmičara iz blizu 60 muzičkih škola i iz sedam zemalja. Mladi muzičari takmičili se u sviranju klavira, tambure, harmonike, violine, klarineta i gitare. Učenici bačkotopolske Muzičke škole “pobrali” veliki uspeh.

Muzička škola „Petar Konjović“ Bečej zajedno sa udruženjem građana „Muzički trenutak“ iz godine u godinu unapređuje svoju organizaciju, pažljivo brinući o svakom detalju ponaosob sa čvrstom namerom da održi kvalitet po kom je ovo takmičenje prepoznato ne samo u Srbiji, već i van njenih granica. Sezona je u toku, i naša Muzička škola iz Bačke Topole, aktivno učestvuje na svim značajnim manifestacijama.

Godinama odlazimo u Bečej na takmičenje “Fantast” gde smo ove godine do sada osvajali divne nagrade sa našim učenicima. Kažu u bačkotopolskoj Muzičkoj školi i dodaju da su klaviristi i violinisti završili takmičenje u Bečeju veoma spešno.

KOVAČ VIVIEN – klavir 1. nagrada 98 poena,ZAKINSZKI EMINA – klavir 1. nagrada 90 poena,Nastavnica Botka Timea BIKA TINDE ČENGE – klavir 2. nagrada 85.67 poena, Nastavnica Beke Edit DUNJA BERIĆ – klavir 1. nagrada 39.67 poena, Nastavnica Sič Budi Klara NOVAK KALAJDŽIĆ – violina 1.nagrada 93 poena, KALMAR HANA – violina 1. nagrada 92.33 poena Nastavnik Dudaš Virag Ervin, Korepetitor Perić Milena MARUŽENSKI ANDRAŠ JOŽEF – violina 1. nagrada 95.33 poena, Nastavnik Gal Jožef, Korepetitor Sič Budai Klara.

Podsetimo da je Međunarodno muzičko takmičenje „Fantast“ ove godine okupilo više od 350 takmičara iz blizu 60 muzičkih škola i iz sedam zemalja. Mladi muzičari takmiče se u sviranju klavira, tambure, harmonike, violine, klarineta i gitare.

Učešće na ovom takmičenju za mnoge predstavlja dragoceno iskustvo, priliku da steknu nova prijateljstva, da odmere svoje muziciranje u odnosu na vršnjake i zato ne čudi činjenica da svake godine dolazi veliki broj dece iz zemalja okruženja.

You May Also Like

More From Author