PARAOLIMPIJAC STRAHINJA BUKVIĆ, IZ BAČKOG SOKOLCA, KREĆE PUT PARIZA

Vest od strane Svetske kajakaške federacije (ICF) je stigla samo dva dana posle završetka Svetskog prvenstva u parakajaku i njegovog osvojenog trećeg mesta u B finalu discipline kl2 200m. Na kraju se ispostavilo da plasman na 12. mesto u disciplini kl2 200m je bio dovoljan za dodatnu normu koju je naš parakajakaš osvojio u Segedinu. Parakajak je na programu Paraolimpijskih igara u Parizu od 6. do 8. avgusta.

Srpski reprezentativac u parakajaku, Strahinja Bukvić, iz Bačkog Sokolca kajakom je počeo da se bavi, kako kaže slučajno. Pre saobraćajne nesreće u kojoj je izgubio obe noge, igrao je aktivno fudbal i nedostajala mu je fizička aktivnost. Tada je u medijima video priču o tadašnjem reprezentativcu u parakajaku, Arsenu Arsenoviću.

 Preko društvenih mreža sam se upoznao sa kajakaškim reprezentativcem Arsenom Arsenovićem koji mi je predložio da dođem u kajakaški klub „Vojvodina“ da mi pokaže sport koji trenira. Probao sam, dopalo mi se i sada se i ja bavim kajakom – objasnio je Strahinja i dodao – Sve u vezi sa kajakom mi se dopada. Najviše to što je na vodi i na otvorenom. Prijaju mi i fizički teški treninzi –

Strahinja je pun hvale za kajak “Kajak jе vеoma zahtеvan sport. Da bi postigao nеki rеzultat moraš u potpunosti da sе posvеtiš tom sportu. Činjеnica da trеniram sa ostatkom našе rеprеzеntacijе mi u tomе dosta pomažе. Posеbno što sе u našеm timu nalazi vеliki broj iskusnih takmičara, prеkaljеnih šampiona. Njihovi savеti mi mnogo značе.

Njegov najbolji rezultat je prošlogodišnje 12. mesto na prvenstvu Sveta u Duizburgu koje je potvrdio, nakon sedam meseci, u petak plasmanom u Segedinu. Član je novosadskog kajak kluba Vojvodina.

You May Also Like

More From Author