PREMIJER VUČEVIĆ / TO ĆE BITI NOVA DIMENZIJA SRBIJE

Predsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, u pratnji predsednice Pokrajinske Vlade Maje Gojković i gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, obišli su danas u Subotici radove na izgradnji podvožnjaka prema projektu modernizacije i rekonstrukcije deonice pruge Novi Sad – Subotica – državna granica Kelebija. “Ovo nije samo pitanje infrastrukturnih radova koji su veoma zahtevni i izazovni, ovo su stvari koje menjaju i krvnu sliku i izgled Srbije. Stvari koje će promeniti i Subotici i Bačkoj Topoli, Kuli i Vrbasu, zamislite da će neko og Beograda do Subotice putovati vozom za 80 minuta”, rekao je predsednik Vlade Miloš Vučević.

“Ovo nije samo pitanje infrastrukturnih radova koji su veoma zahtevni i izazovni, ovo su stvari koje menjaju i krvnu sliku i izgled Srbije. Stvari koje će promeniti i Suboticu i Bačku Topolu, Kulu i Vrbas, zamislite da će neko og Beograda do Subotice putovati vozom za 80 minuta”, rekao je Vučević.

Kako je istakao, pre 150 godina je stigla pruga i železnica u Suboticu i ona je sa dolaskom pruge dobila dodatni kvalitet i postala u pravom smislu reči grad u tadašnjoj Austrougarskoj, a danas Subotica, Bačka Topola… sa brzom prugom dobija nešto novo i što će doprineti da se još brže razvija da ljudi više ostaju u tom gradu, da budu i veće plate i pimanja, da se bolje biznis razvija, da ima veći broj turista.

“Rekao sam gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću da će Subotičani tek videti koliko će ovaj projekat da pokrene ceo grad. U suštinskom smislu ovo za građane znači brže i bezbednije putovanje, manje vremena na put iz jednog grada u drugi, od posla do kuće ili od kuće do fakulteta, a to sve znači više vremena za vašu porodicu i prijatelje, vašu decu i drage ljude“, objasnio je on.

“Kao što neki gradovi imaju aerodrom, to će za ovaj grad biti železnička stanica. Isto važi i za sva mesta koja su na ovoj trasi, poput Bačke Topole, vrbasa…., naglasio je premijer.

You May Also Like

More From Author