STIŽU PAKETI POMOĆI SOCIJALNO UGROŽENIM, BESPOVRATNA SREDSTVA VELIKIM ORODICAMA

Na sednici, kojom je predsedavala predsednica Maja Gojković, odlučeno je da se distribuira 45.000 paketa pomoći, ukupne vrednosti 88,4 miliona dinara, saopštili su iz Pokrajinske vlade.  Preko Direkcije za robne rezerve obezbedi pomoć u hrani i prehrambenim proizvodima za socijalno ugroženo stanovništvo u 37 opština na teritoriji AP Vojvodine, medju njima i Bačke Topole. Uručeni ugovori porodicama iz AP Vojvodine, bačkotopolčanima, sa troje ili četvoro dece, koje su dobile bespovratna sredstva za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja.

„Ponosna sam što kao odgovorna izvršna vlast brinemo i na direktan način pomažemo višečlanim porodicama u našoj pokrajini. I ove godine je postojalo veliko interesovanje za učešće na ovom konkursu, a o tome najbolje svedoči podatak da će danas biti potpisani ugovori sa 189 porodica iz cele Pokrajine. Za ovu populacionu meru je ove godine iz pokrajinskog budžeta opredeljeno 250 miliona dinara“, rekla je predsednicaIV Maja Gojković.

Predsednica Gojković je podsetila na to da je od početka realizacije ove mere 2018. godine, sredstva dobilo ukupno 1.135 porodica sa teritorije AP Vojvodine.

„Ova podrška ne ogleda se samo u zameni stolarije, adaptaciji krova ili većem broju kvadrata za vaše stanove i kuće. Veoma je važno da i vi i svi drugi građani Vojvodine znate i verujete da iza vas stoji Pokrajinska vlada, kao garant sigurnijeg i kvalitetnijeg života za svakog pojedinca“, poručila je Gojković.

You May Also Like

More From Author