BRONZA ZA BUKVIĆA, EVROPA SPRINT

Poslednjeg dana Evropskog prvenstva u sprintu, parakajaku i SUP-u, parakajakaš Strahinja Bukvić osvojio je bronzanu medalju u Segedinu. U A finalu olimpijske discipline kl2 200m Bukvić je do trećeg mesta na pobedničkom postolju stigao prveslavši najkraću kajakašku deonicu za 44 sekunde 788 stotinki. Zlatnu medalju u trci osvojio je Ukrajinac Syniuk (43,454) dok je srebrni bio Italijan Volpi sa vremnom 44,188. Ovo je prva medalja za naš parakajak na kontinentalnim šampionatima, pre toga osvajali smo medalje (dve) na svetskom kupu (Beograd,2018).Bukvić se upisuje  zlatnim slovima u istoriju srpskog parakajaka.

-„Trka je bila neizvesna i teška ali po mene ispala odlično, prema očekivanjima“-bile su prve impresije naše reprezentativca u parakajaku Strahinje Bukvića-„Uspeo sam ono što sam hteo i čemu sam se nadao. Ova medalja je prva u mojoj karijeri i verujem samo jedna od mnogih u narednom periodu i potvrda da smo na pravom putu da radimo dobro.Idemo dalje“.

Bukvić se upisuje  zlatnim slovima u istoriju srpskog parakajaka. Pre mesec dana upravo u Segedinu, na planetarnom šampionatu izborio je normu za odlazak na POI u Pariz što je bio njegov najveći uspeh u sportskoj karijeri. Četiri nedelje nakon tog velikog rezultata, opet u Segedinu, zasijalo je i prvo odličje bronzanog sjaja  na njegovim grudima i ispisana je još jedna stranica parakajaka u Srbiji.

-„Posle više godina teškog rada, ali zadovoljnog uspeli smo da se približimo rezultatima koje smo očekivali i koje smo priželjkivali. Sada se sve otvara i drugačije razmišljamo u narednom periodu gde nas očekuje nastup na paraolimpijskim igrama u Parizu“-konstatovao je trener Petar Tatar.

You May Also Like

More From Author