MATURANTI OSNOVCI I SREDNJOŠKOLCI SLAVE KRAJ ŠKOLSKE GODINE

Na kraju ove školske godine osnovnu školu završiće ukupno 203 učenika u osam osnovnih škola u opštini Bačka Topola, od kojih 89 na srpskom, jeziku i 114 na mađarskom jeziku.Srednje tehnička škola “Jožef Šinković” se od svoje 136. generacije, koju je pohađalo 60 đaka, oprostila 31. maja.Ukupno 95 učenika pet četvorogodišnjih i dva trogodišnja smera pozdravilo se sa bačkotopolskom poljoprivrednom srednjom školom, dok se Gimnazija i ekonomska škola “Dositej Obradović” oprašta od 65 učenika.

Za maturante trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola, kao i za učenike osmog razreda u OPŠTINI BAČKA TOPOLA prošli su poslednji dani škole. Iako su srednjočolcii završetak godine proslavili prošlog petka, 24. maja, slavlju tu nikako nije kraj. Tako se na ulicama Bačke Topole maturanti, uz pesmu i igru, okupljanju i prave odličnu atmosferu. Sada ih čeka jedna od najbitnijih stvari, a to je polaganje ispita. Ipak, većina danas ne razmišlja o tome, već se trudi da ovaj dan proslavi najlepše moguće. 

 Slavlje kraja godine postala je tradicija koja se neguje već dugi niz godina. Prolaznici su oduševljeni ovakvim prizorima, a ovo je često i povod da se prisete kako je to bilo nekada u njihovo vreme.

Male maturante u junu čeka polaganje male mature 17, 18. i 19. juna i na kraju upis u srednju školu, a u zavisnosti od ostvarenog uspeha na prijemnom i uspeha tokom školovanja. Borba za određene srednje škole biće teža nego proteklih godina, budući da od naredne školske godine odeljenja mogu da imaju maksimalno 28 učenika.

You May Also Like

More From Author