UMESTO LAZETIĆA, STIGAO NOVI ISKUSNI TRENER

– Dean Klafurić je novi šef stručnog štaba TSC-a. Iskusni trener je prethodne sezone sa uspehom vodio mostarski Velež, koji je zauzeo treće mesto u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Nekoliko dana trajalo je vaganje uprave kluba koga za novog šefa struke i odluka je danas konačno pala: za kormilom tima iz Bačke Topole biće Dean Klafurić! kako nezvanično saznajemo, već doputovao u Bačku Topolu i več je predvodio ekipu u pripremnoj utakmici protiv Tekstilca iz Odžaka.

Dean Klafurić je prethodne sezone sa uspehom vodio mostarski Velež, te je sa Rođenima uspeo da zauzme treće mesto u prvenstvu Bosne i Hercegovine i plasira se u kvalifikacije za Ligu konferencije. On je iznenada 17. juna raskinuo ugovor sa klubom iz Mostara, te će u TSC doći bez obeštećenja.

Pred hrvatskim stručnjakom je težak posao, ekipa je već započela pripreme i sledi joj put u Sloveniju, prvenstvo počinje za manje od mesec dana, a potom sledi i plej-of Lige Evrope u kojem će Topolčani saznati ime protivnika 5. avgusta. Pokušaće Klafurić da se ponovo domogne vrha tabele i izbori nastup u takmičenjima UEFA.

Tim je već ostao bez nekolicine igrača, ali i doveo pojačanja poput Marka Lazetića i Đorđa Gordića. Teško će biti nadoknaditi odlazak Nemanje Stojića, kao i Ifeta Đakovca ukoliko se realizuje njegov prelazak u Partizan. Dean Klafurić će sa sobom dovesti i nova lica u stručni štab jer su sa Žarkom Lazetićem u Makabi otišli i njegovi pomoćnici Dražen Bolić i Dobrivoje Mutavdžić.

You May Also Like

More From Author