BAČKA TOPOLA / GRAD KOGA MORI SMRAD

Stanovnike ovog grada u Vojvodini više godina muči još jedan problem – izuzetno jak neprijatan miris koji dopire VAZDUHOM DO GRADA i tera ljude da se „hermetički zatvore u domove”.Na plus 4o, problem više, jer ceo grad smrdi.

„Reč je o užasnom smradu koji izaziva nagon za povraćanjem, mučninu i glavobolje”, kažu za BT PUBLIC , stanovnici naselja Blok 69 smeštenog svega dva kilometra od kafilerije. Objašnjavaju kako se čuje od nadležnih da se problem rešava, ulažu se silni novci a nikada nije smrdelo više. Posebno vikendom a od kada su pritisle vrućine smrdi stalno. Napominju da navodno ugradjena oprema nema moć da spreči emisiju nesnosnog smrada, po kome se prepoznaje Bačka Topola.Napominju stanari da je duvao vetar i terao smrad ka okolnim naseljima. Čitav nam se dan javljaju ljudi sa mučninama i ne možete da zamislite kakav je osećaj kada to krene da se uvlači u kuću, u nameštaj, objašnjavaju bačkotopolčani.

Stanovnici ovog grada su se obraćali svim relevantnim institucijama u zemlju, ministru za zaštiti životne sredine, i svim relevantnim institucijama državee. Međutim, aktivisti ističu da je ogroman problem to što ne postoje parametri kojim može da se utvrdi intenzitet neprijatnih mirisa. To je problem u svim sredinama koje imaju kafileriju. Teško je nabaviti dokaze, jer smrad ne može da se izmeri, pa sudovi tu ne mogu da pomognu.

You May Also Like

More From Author