SVM , SNS U OPŠTINSKOJ VLASTI/ KUJE SE DOK JE VRUĆE

Koalicija SVM-SNS je dugovečna koalicija na političkoj sceni Bačke Topole zasnovana na temeljnim vrednostima slobode i ravnopravnosti građana, demokratije i socijalne pravde, koje ove dve partije dele. Prema izvorima BT PUBLIC NEWS, predsednik opštine i nakon 12. jula ostaje Adrijan Satmari a predsednik SO , Saša Srdić. Zmenik predsednika opštine, Stevan Ančevski a napravljena je i rokada, Doma zdravlja za Centar za socijalni rad sa za sada nepoznatim personalnim rešenjima.To je odnos strateškog partnerstva i ni na koji način ne zavisi od pojedinaca i njihovog individualnog mišljenja, ponašanja ili stavova, koji su naravno legitimni ali nedovoljno jaki da pariraju ranije usaglašenim stavovima.

DOBRO OBAVEŠTENI IZVORI BT PUBLIC NEWS U SURET PRVOJ SEDNICI SKUPŠTINE OPŠTINE ZAKAZANOJ ZA 12 JUL, GOVORE O MANJE VIŠE STAROM (NOVOM) SASTAVAVU RUKOVODSTVA OPŠTINE I NEKIH PREDUZEĆA POD KONTROLOM OPŠTINE i REPUBLIKE.

Nakon održanih lokalnih izbora sve je izvesnije da će novu vladajuću koaliciju u Bačkoj Topoli odredili birači su na lokalnim izborima. U Bačkoj Topoli najviše glasova dali su Koaliciji okupljenoj oko Saveza vojvođanskih Mađara, i to  53 odsto. Podršku Srpskoj naprednoj stranci i Socijalističkoj partiji Srbije je dalo 37 odsto onih koji su glasali, dok je Koalicija  “Bačka Topola prekosutra” (BTP) odnela 10 odsto glasova birača.U Bačkoj Topoli je glasalo 49,72 odsto birača, a raspodela mandata izgleda tako da ih 19 pripada SVM-u, 13 SNS-u, i tri “Bačkoj Topoli prekosutra”. To je i osnova za novu (staru) preraspodelu funkcija.

Opštinu će i dalje, prema nezvaničnim informacijama, najverovatnije, da vode Predsednik opštine Adrijan Satmari (SVM ) i predsednik Skupštine opštine Saša Srdić (SNS). Zamenik predsenika opštine stiže nam iz SNS, u liku, dugogodišnjeg aktiviste Stevana Ančevskog a dosašnji, Nimrod Tomik odlazi na višu funkciju. Prema našim saznanjima Dom zdravlja ubuduće će predvoditi kadar iz SNS-a a Centar za socijalni rad kadar SVM-a. Dakle klasična političko-šahovska “rokada”. Slede i neke druge personalne promene u Javnim preduzećima odnosno promene, već poznatih postojećih kadrovskih rešenja.

Zbog toga ovih dana u Bačkoj Topoli glavna tema je koje će ličnosti da zauzmu glavne funkcije u lokalnoj samoupravi i kakva će biti kadrovska raspodela funkcija u opštinskom veću, direktorskih mesta u Javnim preduzećeima i ustanovama, Upravnim i nadzornim odborima Javnih preduzeća, kao i u raznim komisijama i fondovima.  To ćemo ostaviti za koji dan posle četvrtka iako je šema nacrtana.

Prema svemu sudeći dosadašnji direktori Javnih preduzeća i ustanova ostaće na na svojim funkcijama, uz malo korekcija i međusobnog rotiranja. Jedino može da dođe do promene ako se stranke u koaliciji dogovore, naknadno, prema, nekim, svojim interesima. Ipak za sada je sve “zaklučano”.

You May Also Like

More From Author