50. GODINA ŠKOLE “BRATSTVO-JEDINSTVO” U BAJŠI

Estimated read time 2 min read

Potpredsednik Pokrajinske vlade, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, u petak 25. novembra 2016. godine, prisustvovao je proslavi povodom 50. godišnjice osnovne škole „Bratstvo—jedinstvo” u Bajši.
Svečanost se održala u fiskulturnoj sali škole. Pored direktorke Eleonore Silađi, okupljene je pozdravio i resursni sekretar, naglasivši pritom značaj ove obrazovne ustanove u srcu Bačke. Između ostalog, pokrajinski sekretar je rekao: „Bajša je višenacionalno mesto u kojem u miru i uzajamnom razumevanju žive Mađari, Srbi, Slovaci i drugi narodi. U takvoj sredini, uloga osnovne škole sa obrazovnom i vaspitnom funkcijom u životu svakog deteta je neprocenjiva – naročito kada je reč o multikulturalnosti i toleranciji. Vaša škola vaspitava i obrazuje decu od ranog uzrasta o vrednostima negovanja različitosti i značaju tih vrednosti u životu svakog ljudskog bića. Stručna kompetentnost vašeg kolektiva, bogato teorijsko znanje i praktično iskustvo, a pre svega ljubav prema pedagoškom radu – zalog su da Osnovna škola „Bratstvo–jedinstvo” u Bajši odnegovati niz uspešnih generacija i dati mnoge buduće uspešne ljude“.
Na svečanosti, pored bivših i sadašnjih nastavnika i učenika, bili su prisutni,zamenica predsednika opštine Marina Popovic i članovi opštinskog veća Bačke Topole Diana Domanji Dudaš i Adrian Satmari, predsednik Saveta mesne zajednice Bajša Karolj Lacković i sekretar Edvin Plohl, predstavnici lokalnih verskih zajednica i civilnih organizacija.

You May Also Like

More From Author

32Comments

Add yours

+ Leave a Comment