Japanski hirurg sujevernima menja linije na dlanu

Estimated read time 2 min read

Jedan japanski hirurg nudi svoje usluge osobama koje žele da utiču na sudbinu, tako što im produžava linije života, ljubavi i sreće na dlanovima

Prema pisanju tabloida “Dejli bist”, tokijski hirurg Takaki Macuoka spreman je da pomogne sujevernim sugrađanima, nezadovoljnim onim što mogu da pročitaju sa svojih dlanova.

Gledanje u dlan postoji od vajkada, a neki u to čvrsto veruju. U nameri da donekle promene budućnost i stvari stave pod kontrolu, neki posežu za estetskom hirurgijom.

Macuoka pacijentima produžava linije na dlanovima pomoću električnog skalpela.

“Kada bih koristo laser, rana bi zarasla, ne ostavljajući jasan trag. Električnim skalpelom pravim lagane rezove, jer linije na dlanu nisu nikad potpuno prave. Ukoliko ne izgorite kožu i koristite tradicionalni skalpel, linije se neće zadržati. To nije teška operacije, ali je treba obaviti kako treba”, kazao je Macuoka.

Od 2011, ovaj tokijski hirurg je promenio linije na dlanu 37 osoba.

Postoje linije čija je promena posebno tražena.

Tako muškarci sanjaju o novcu, a žene o ljubavi, pa Macuoka najviše radi na izmeni upravo ovih linija.

Upitan da li operacija daje rezultate, Macuoka, čiji su pacijenti mahom tridesetogodišnjaci, navodi “placebo” efekat.

“Kada ljudi misle da će biti srećni, često se dešava da to i budu. Nije to kao da su linije urezane u kamenu. Reč je o borama na koži koje se vremenom menjaju. Način na koji koristimo ruke može da dovede do brisanja pojedinih linija”, rekao je on, dodajući da operacija traje od 10 do 15 minuta i košta 100.000 jena (oko 750 evra).

 Tokijski hirurg spreman je da pomogne sujevernim sugrađanima

You May Also Like

More From Author

24Comments

Add yours

+ Leave a Comment