PREKO 300 IZLAGAČA IZ REGIONA U BAČKOJ TOPOLI

Estimated read time 2 min read

U Bačkoj Topoli , od 9. do 11. septembra, traje, XIII poljoprivredni i privredni sajam Expo 2016 . Ovaj 13.po redu, skup poljoprivrednika i privrednika iz Srbije , okolnih zemalja, okupio je oko 300 izlagača. Gabor Kišlinder, predsednik opštine naglasio je regionalni i međunarodni karakter sajma. Dodao je da su od subote do nedelje u Bačkoj Topoli, poljoprivredni proizvođači, zatim preduzeća za proizvodnju metalnih i plastičnih predmeta, za obradu drveta, hemjsku industriju, preduzeća koja se bave IT-opremom, građevinom, preradom kože, tekstila, hrane, mašinstvom i turizmom.

Cilj je bio, da prikažemo ono što je najbolje u proizvodnji ali da kroz edukaciju pomognemo onima koji tek kreću putevima biznisa.Organizovali smo radionice koje su obradjivale promociju preduzetništva, bio masu, kao energent, odnosno novi model grejanja. Da bi bilo interesantnije za posetioce odnosno takmičare organizovano je takmičenje u kuvanju najboljeg pasulja i brojna iznenadjenja za decu“- kaže suorganizator Gabrijela Vanjur.

glavni organizator Udruženje poljoprivrednika „Bačka Topola“, a da su među organizatorima i Dom kulture, udruženje preduzetnika opštine Bačka Topola, lokalni Klub proizvođača „Gazdakör”, Turistička organizacija opštine Bačka Topola, Savez agrarnih udruženja Vojvodine i Doo V – Land, Palić.Pokrovitelji su lokalna samouprava, mesna zajednica, ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, kao i mađarska državna fondacija “Betlen Gabor”, državna Mađarska nacionalna trgovačka kuća, Mađarska nacionalna agroekonomska komora i ministarstvo poljoprivrede Mađarske.

You May Also Like

More From Author

26Comments

Add yours

+ Leave a Comment