KRIVAJA PROTIV VAVROŠA, PONOVO 19.OKTOBRA

Estimated read time 2 min read

Protiv Djure Vavroša, predsednika Ekološkog udruženja „Hrast“ podneta je privatna tužba za krivično delo narušavanja poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti preduzeća “Krivaja” iz istoimenog mesta u bačkotopolskoj opštini. Naime, građani Krivaje su posadili vetrozaštitni pojas od 1.200 sadnica drveća i za to su, kako tvrde, imali dozvolu Opštine Bačka Topola. Nakon što su zasadili drveće, “Krivaja” ih je uzorala, a Vavroš je ceo događaj izneo u medije.

“Prvo smo zasadili 1.200 sadnica, ali su oni to izorali. Zasadili smo još 700 duž celog naselja, ali su oni opet sve izorali. To sam izjavio u emisiji „Zelena patrola“ i na osnovu toga su podneli tužbu i traže da me osude na godinu dana zatvora. Suđenje je zakazano ali me takve pretnje neće nikada zaplašiti – poručuje Vavroš

Međutim, na glavnom pretresu predstavnik “Krivaje” Harmati je zatražio prisustvo konsultanta iz Mađarske, jer se oseća ugroženim. Nakon njegovog odbijanja da svedoči, odbrana je zatražila da se i drugi svedoci ne saslušavaju.

Đuro Vavroš ističe da nije ni najmanje kriv, nego da su krivi oni koji su ga tužili.

“Ja sam ipak uradio nešto za ovaj svet, posadio sam sadnice koje su oni uzorali. To što sam ja objavio šta su uradili je sasvim normalna stvar jer je napravljena šteta Krivaji, meni i Ekološkom društvu ‘Hrast’, a ne njima. Niko ih nije terao da uzoru i sami su sebi urušili ugled”, poručio je Vavroš.

Advokat “Krivaje” Slavko Berćan smatra da su ubedljivim dokazima sa “Fejsbuka” dokazali da se iza okrivljenog ne krije ekolog, nego da su njegove pobude drugačije.

.Vavroš je , dobitnik Zelenog lista 2013, jedne od najprestižnijih ekoloških nagrada u zemlji.

Suđenje se nastavlja 19. oktobra, kada treba da se nastavi saslušanje svedoka Ištvana Harmatija i drugih svedoka odbrane

You May Also Like

More From Author

65Comments

Add yours

+ Leave a Comment