PROFEST , LEPOTA RAZLIČITOSTI

U Bačkoj Topoli, u petak j, svečano otvoren 7. Festival autorskog filma Podunavskog regiona – PROFEST. Na konkursnu temu “Lepota različitosti” u kategorijama radijskih i televizijskih reportaža, prispelo je 189 autorskih ostvarenja iz četrnaest zemalja Podunavskog regiona. Odlukom stručnog žirija 15 radova u televizijskoj i 10 u radijskoj kategoriji je nominovano za ovogodišnje nagrade.

Već sedmu godinu Profest prikuplja najbolja televizijska i radijska ostvarenja iz 14 zemalja podunavskog regiona, u cilju promovisanja multietičnosti i boljeg razumevanja nacija u regionu.

Specijalne nagrade za doprinos festivalu dobili su Dragana Sotirovski – Radio televizija Srbije, Predrag Mandić – Radio Pečuj iz Mađarske, Sergej Bokov – festival Bratina iz Rusije i Miodrag Koprivica – Radio televizija Vojvodine.

Ozbiljni ljudi , kada prime neko priznanje, znaju baš kao i mi, da su primili obavezu, da nastavimo još predanije da doprinesemo širenju multietničnostii lepoti različitosti.“ rekao je Miodrag Koprivica generalni direktor RTV .

You May Also Like

More From Author

29Comments

Add yours

+ Leave a Comment