BAČKA TOPOLA- VRUĆA RASPRAVA OKO HLADNIH RADIJATORA

Estimated read time 3 min read

Retoričko varničenje, na temu kako obezbediti da grejna sezona, u Bačkoj Topoli, otpočne 15. oktobra, u oko 400 stanova, obeležilo je, današnju sednicu Skupštine opštine. Odbornici, opozicionone Socijalističke partije Srbije i vladajućeg tabora, Saveza Vojvodjanskih Madjara i Srpske Napredne Stranke, suprostavili su mišljenja, dali ovaj posao u narednoj grejnoj sezoni, treba da obavlja, lokalno Javno preduzeće „Komgrad“ ili neko druga firma kvalifikovana za obavljanje poslova isporuke toplotne energije.

Jovan Jeremić, odbornik SPS-a, smatra, da JP“Komgrad“, nema uslova da obavi ovaj posao, jer ne raspolaže sistemom grejanja, toplovodnom mrežom, podstanicama pa ni radnom snagom,pre svega, ložačima, te bi po njemu, ovo preduzeće trebalo da sačini novu sistematizaciju a to zahteva vreme, koga u ovom trenutku nema. Optužio je koalicione partnere SNS-SVM , da, svojim predlozima žele da promene dosadašnja kvalitetna personalna rešenja, u Upravnom i Nadzornom odboru „Komgrada“ , Nemanjom Simovićem i Ištvanom Manićem, i na taj način utiču na rad JP.

Opština Bačka Topola, je osnivač JP „Komgrad“i normalno je da ostvaruje uticaj na rad preduzeća. Isto tako, lokalna samouprava utvrdjuje uslove isporuke i snabdevanja kupaca toplotnom energijom, na svom području, prava i obaveze proizvodjača, distributera snabdevača i krajnjih potrošača, objasnio je Nemanja Simović iz SNS-a. Ukazao je na problem da „Komgrad“ ne želi da radi svoj posao, koji je manje profitabilan, uljulkan „sedenjem“, na 200 miliona dinara, koliki im je godišnji obrt.

„Prihvatiću funkciju u ovom Javnom preduzeću, da bi mogao uticati, da rade svoj posao. Da te ljudske gromade, shvate, da moraju da rade u interesu gradjana a ne samo na profitu. Mi smo osnivači JP i ako donesemo odluku da oni treba da vrše isporuku toplotne energije, oni će to raditi..Jovan Jeremić mi deluje kao glasnogovornik „Komgrada“. To je politizacija teme, koja nikome ne donosi dobro.“- rekao je Nemanja Simović.

Predsednik opštine Gabor Kišllinder, rekao je, da je ovoga trenutka najvažnije,da grejanje počne na vreme, jer nije prijatno biti u stanu na 4 stepena C, koliko je bilo u četvrtak.

„Sve mi se čini, da je suština , oprečnih mišljenja , da li je neko u vlasti ili ne, pa tako i razmišlja. Nije poenta u principielnosti nego, nelagodnost neminovnosti da se neki kadrovi menjaju. Zato nećemo podleći toj vrsti pritiska veććemo sve učiniti da gradjani, što pre budu rešeni ,jer hladni dani dolaze“-kaže Gabor Kišlinder.

Prihvaćen je, deo primedbi, koje je, Aleksandar Karabasil, nezavisni odbornik, podneo kao amandmane na predlog odluke o načinu snabdevanja toplotnom energijom. Pre svega, da se ugovorom izmedju JP i kupca , definiše i temperatura koja se garantuje isporukom, što je pretpostavka,  da ako je hladno, može biti podneta reklamacija.

You May Also Like

More From Author

20Comments

Add yours

+ Leave a Comment