POKOJNI DEDA KRAO STRUJU, CEH NOVIM VLASNICIMA

Estimated read time 2 min read

Prema pisanju medija – Radio 021 , bračni par Nevenka Žižić i Muharem Amanoviću, iz Bajše kod Bačke Topole, tek što su kupili kuću ostali su bez struje. Pozvali su radnike “Elektrodistribucije” i pokazali imimalu sklopku koja se nalazila u plakaru bivših vlasnika. U plakaru se nalazio električni sat, ali bračni par nije znao čemu sklopka služi, a na kraju se ispostavilo da je svrha krađa struje. 

“Kako smo morali da obnovimo stare instalacije pozvali smo radnike ‘Elektrodistribucije’ i oni su nakon pregleda rekli da je sve u redu i krenuli na vrata. Sa kapije sam ih vratio i pozvao nazad u kuću da bih im pokazao ono što se nalazi u plakaru. Čim sam ga otvorio rekli su da je u pitanju krađa struje. Odveo sam ih zatim i na tavan i tamo smo pronašli kablove koji idu direktno na sat i ležište ukopano u ploču i pokriveno starim nameštajem”, ispričao je Muharem za “Novosti”.

Radnici su i sami bili začuđeni onim što su zatekli, te su im rekli da je najverovatnije u pitanju instalacija koja je postavljena osamdesetih godina prošlog veka. Međutim, morali su da postupe u skladu sa procedurom i odmah su im isključili struju.

Kuću im je prodala naslednica prethodnog vlasnika, koja tvrdi da nije znala kako je njen deda krao struju.

U subotičkoj “Elektrodistribuciji” navode da će tužiti i stare i nove vlasnike, te će na kraju sud odlučiti ko je kriv za dug.

Kako piše “Blic”, državni sekretar u Ministarstvu za rad Nenad Ivanišević za ovaj slučaj je saznao od novinara. Dodao je da će kontaktirati “Elektrodistribuciju” i da se “ovim ljudima mora izaći u susret”.

You May Also Like

More From Author

21Comments

Add yours

+ Leave a Comment