ODLUČENO, “VENUS” SE VRAĆA BAČKOJ TOPOLI

Estimated read time 4 min read

Predsednika Skupštine Opštine Bačka Topola Saša Srdić izjavio je , da je , okončan postupak javne nabavke za rušenje, objekta bivšeg Sportsko rekreacionog centra „Venus“, u centru Bačke Topole te da je potpisan ugovor sa “Dubravom” iz Bajmoka , kao izvodjačem radova, da  sledi uvođenje u posao. Objasnio je da je tako prevazidjena „mat“ pozicija nastala rešenjem Republičke komisije za zaštitu prava ponudjača iz avgusta 2015. godine, da je procedura do raspisivanja nove javne nabavke , time zakonski produžena, za šest meseci, sada okončana.Time je dato zeleno svetlo da rušenje, devastirane zgrade, može da počne.

Treća je ovo politička garnitura, sada u koaliciji Savez vojvodjanskih madjara, Srpska napredna stranka, sa partijama koje im daju podršku, koja pokušava da reši problem, propadanja, nekadašnjeg gradjevinskog ponosa grada. Da podsetimo, radi se objektu koji je imao restoran za 220 gostiju,pride terasu za još 150 posetilaca, šestostaznu kuglanu, kuhinju kapaciteta 440 obroka ,olimpiski bazen, tursko kupatilo, teretanu…..

„Venus” je građen novcem od mesnog samodoprinosa. Otuda su stanovnici Bačke Topole posebno osetljivi na propadanje ovog kompleksa. Svi znaju, da je za isti novac podignut banjski centar u Kanjiži, koji danas važi za lidera srpskog banjskog turizma. Sećaju se da je bilo zainteresovanih iz Nemačke, Australije, pa i nekih lokalnih biznismena.

Svojevremno je, tada predsedik opštine, Atila Babi, izjavio, da su svi odustajali kada su se preračunali jer su želeli da brzo vrate novac neophodan za rekonstrukciju, a da je ovo je posao na duže staze. Prema procenama ljudi od struke,tvrdio je predsednik, da bi se objekat doveo u funkciju, neophodno je bilo oko 500.000 evra. Pošto tih para nije bilo, ponudjen je „Venus“ na zakup od 20 .godina po ceni od jednog dinara, ali ni od toga ništa.

Sava Mileticki, bačkotopolčanin, , dobar deo života proveo je baš u „Venusu”. Bio je prvi šef ugostiteljskog dela objekta. Seća se najmodernije kuhinje koja još 1982. godine kao poslednji hit uvezena odmah nakon sajma ugostiteljske opreme u Parizu. Mileticki kaže da je ta kuhinja „razvučena”, pa sada prostorija u kojoj je bila zvrji prazna. On kaže da je kraj „Venusa” otpočeo kada su majstori zaduženi za održavanje, sposobni ugostitelji i medicinsko osoblje, zbog neisplaćenih polugodišnjih plata, počeli da napuštaju preduzeće.

Posao, koji je više od decenije bio nemoguća misija, preuzela je na sebe aktuelna politička garnitura, odlučna, da se u što kraćem roku sruši ono što je ostalo od „Venusa i pripremi teren za gradnju novog objekta.

„Uporedo sa rušenjem starog objekta rediće se na izradi projektne domumentacijeza novi. Aktuelna lokalna samouprava, je stava, da je agonija koja traje godinama, neodrživa. Opravdanja, da gledamo ruševinu u centru grada, nema. Moramo vratiti stari sjaj , u skladu sa mogućnostima, i objektu i parku koji je pod zaštitom države, u kome se nalazi ova ruina a u koju svrhu su obezbeđena sredstva od Republike u visini od 20 miliona dinara.Plan je da krenemo sa gradnjom čim to v se reme dozvoli, naredne godine i sagradimo objekat slične sadržine koju je imao ali mnogo racionalniji.Predvidjeno je da se postave dva bazena: jedan dimenzija 25×16 metara, a drugi 8×16 metara. Pored većeg bazena bi se postavila manja tribina. Pored toga, izgradio bi se i manji, okrugli bazen koji bi bio napunjen termalnom vodom.Biće još sadržaja ali ideje moramo ostvarivati fazno. Odlučni smo da započeto završimo. – kaže Saša Srdić.

Dobri poznavaoci prilika u ovoj oblasti ističu i termalni izvor, sa temperaturom vode od preko sedamdeset stepeni, odmah uz sportsko rekreacioni centar, koja se po lekovitim svojstvima može meriti sa vodom u Karlovim Varima. Misle da je moguć dogovor, o komercijalnom korištenju bušotine, koja je u vlasništvu „Naftagasa”.

You May Also Like

More From Author

238Comments

Add yours
  1. 182
    Overall, while dapoxetine is typically not combined with other medications, there may be some instances where combination therapy is appropriate. However, it is important to consult with a healthcare provider before combining medications or therapies.?

    However, these devices may not be suitable for all men, and should be used under the guidance of a healthcare professional.?

    If you experience any symptoms of serotonin syndrome, such as confusion, agitation, rapid heartbeat, or fever, it is important to seek medical attention immediately.

  2. 183
    Topical anesthetics such as lidocaine and prilocaine can be applied directly to the penis to reduce sensitivity and delay ejaculation.?

    If you experience any side effects while taking dapoxetine, it is important to speak with your healthcare professional. They may be able to adjust your dose or provide remedies to alleviate the symptoms.?

    It may not be effective for men who have severe or persistent premature ejaculation, or for men who have underlying medical conditions that are contributing to the problem.

+ Leave a Comment