REGRES, OD 16 MILIONA, ZA 545 UČENIKA, BAČKE TOPOLE

Estimated read time 2 min read

Svečanom potpisivanju ugovora o dodeli sredstava za regresiranje prevoza učenika srednjih škola u AP Vojvodini, po okončanom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, krajem novembrau holu Pokrajinske vlade u Novom Sadu, prisustvovala je Marina Popović, zamenica predsednika opštine Bačka Topopola.Tom prilikom bačkotopolskim učenicima dodeljeno je 1.890.000. dinara.

Marina Popović, je naglasila , da sekretarijat iz godine u godinu pomaže lokalne samouprave, a time učenike srednjih škola i njihove roditelje u regresiranju putnih troškova s ciljem njihovog obrazovanja. “Rebalansom budzeta pokrajine, od 70 miliona i osam stotina hiljada dinara, a po konkursu iz oktobra meseca tekuće godine, sekretarijat će na osnovu potpisanih ugovora, proslediti sredstva našoj lokalnoj samoupravi pa če tako uz naša sredtva iz opštinskog budžeta u ovu namenu biti isplaćeno oko 16 miliona dinara za 545 učenika u školskoj 2016-2017 godini“-kaše Popović.

Zamenica predsednika opštine, istakla je da je tom prilikom, pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš, predstavio i mogućnosti investiranja lokalnih samouprava u zgrade ustanova obrazovanja, planirane za naredne tri godine. Na osnovu anketa, koje su prosleđene obrazovnim ustanovama u AP Vojvodini, dobijen je uvid u izuzetno loše stanje zgrada i objekata predškolskih, osnovnih i srednjoškolskih obrazovnih ustanova, kao i đačkih domova. Na nedavno održanom sastanku predstavnika Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade, postignut je dogovor o investiranju ne samo za izgradnju novih objekata, već i za popravku i saniranje zapuštenih zgrada obrazovnih ustanova. Za tu svrhu na republičkom nivou je zadužena je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Sekretar je naglasio da, na osnovu dogovora sa obrazovnim ustanovama, lokalne samouprave treba da apliciraju s projektima i urednom tehničkom dokumentacijom već na konkursu u januaru sledeće godine, a koji će raspisati pomenuta republička kancelarija.

Na kraju svog izlaganja,Marina Popović je rekla, da će pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, na osnovu novog budzeta AP Vojvodine za sledeću godinu, i dalje svojim sredstvima putem konkursa, izdvajati sredstva za obnavljanje, popravke i saniranje zgrada i objekata obrazovnim ustanovama na području AP Vojvodine, kao i za izradu projektne dokumentacije, te da bačkotopolske obrazovne ustanove mogu računati na novac sa viših nivoa vlasti koji če uz sopstvena sredstva bitno poboljšati uslove rada u obrazovnim ustanovama opštine.

You May Also Like

More From Author

62Comments

Add yours

+ Leave a Comment