Loading

wait a moment

U BAČKOTOPOLSKOJ KASARNI, TEST ZA PRIJEM, PROFESIONALNIH VOJNIKA

 

Testiranje kandidata za nova radna mesta u Vojsci Srbije, održano je , ove nedelje,  u 19 gradova u zemlji.

Kada je reč o Vojvodini, osim u  Novom Sadu, gde trenutno ima 14 slobodnih radnih mesta, za koje se prijavilo 44 kandidata, testovi su se polagali i u Pančevu, Bačkoj Topoli i Sremskoj Mitrovici. Uslov je bio da svi kandidati imaju odslužen vojni rok, da nisu stariji od 30 godina, a samo najbolji među njima, koji budu položili psihofizičke testove imaće, kako kažu, privilegiju da služe državi Srbiji.

Serija sklekova, zatim trčanje, odnosno test izdržljivosti i nakon toga, naravno, lekarski pregledi i psihološki testovi  u Vojno-medicinskom centru u Novom Sadu. Kandidati nisu uspevali da sakriju tremu na svojim licima, ali su došli sa jasnim ciljem i stavom da bi ovo mogao biti dan koji će promeniti njihov život.

Radna mesta nisu namenjena samo muškarcima, pa je među kandidatima bilo i oko 10% žena, koje su tu, osim ostalog,  i da, kako kažu, sruše brojne predrasude i stereotipe.

Ukupno stotinu pet upražnjenih radnih mesta trenutno ima u Prvoj kopnenoj brigadi, dok će u Novom Sadu, tek svaki treći testirani kandidat imati priliku da pronađe zaposlenje.

I dok je za neke, ovo mogućnost da pronađu radno mesto i na taj način obezbede finansijsku stabilnost, mnogim prijavljenim kandidatima mesto u vojsci predstavlja privilegiju i  dečački san o kojem su dugo maštali.

18 thoughts on “U BAČKOTOPOLSKOJ KASARNI, TEST ZA PRIJEM, PROFESIONALNIH VOJNIKA

  1. Pingback: maxbet
  2. Pingback: 토토셔틀
  3. Pingback: 토토벳스핀
  4. Pingback: tu peux vérifier
  5. Pingback: SBO
  6. Pingback: this article
  7. Pingback: 대구웨딩홀
  8. Pingback: Bubble Tea
  9. Pingback: beer789

Leave a Reply