RAZVOJNI ZAOKRET BAČKE TOPOLE I KONKRETNO, OVOGA PROLEĆA

Estimated read time 4 min read

Nemanja Simović, poverenik, Srpske napredne stranke, za Bačku Topolu, obišao je početak radova na obnovi, Sportsko rekreativnog centra „Venus“. Nakon obilaska , Simović, je izjavio, da je shodno planiranim aktivnostima, prvo pokrenuto rušenje starog objekta, te da je u pripremi izrada projekta za novi bazen i prikupljanje druge neophodne dokumentacije, te da su pkrenute aktivnosti, nakon nekoliko decenije nerada, da se otvaraju novi pogoni , da se stvara baza, za zapošljavanje stanovništva i najavio izgradnju novog pogona u Industriskoj zoni, , koji će zaposliti četrdeset radnika.

Simović je naglasio, da je posebno važno, što je to pokazatelj preokreta u načinu rada, praktično pokazivanje želje da se opština pokrene, razvojno,  da Bačka Topola, poput nekih opština iz okruženja postane prepoznatljiva po realizovanim projektima i novim investitorima.

“Na žalost i danas ima onih koji su se utopili u ovo bačkotopolsko višegodišnje sivilo i protive se bilo kakvim promenama ali su na sreću u značajnoj manjini. I dalje se držimo razmišljanja da moramo što više uraditi, kako bi imali rezultate sa kojima ćemo izaći pred naše sugradjane. Formirali smo dobar tim i moram reći da je i naš koalicioni partner,  Savez Vojvodjanskih Mađara,  delegirao kvalitetne kadrove u rad Lokalne samouprave, sa kojima zajedno radimo, na realizaciji svih projekata.”– rekao je Nemanja Simović.

Poverenik, SNS za Bačku Topolu, naveo je da u budžetu ima više novca, nego ranije, zahvaljujući trudu i radu, strpljenju i poštovanju gradjana Bače Topole, da se sprovdu teške mere.

Zato možemo danas slobodnije da ulažemo u obnovu i završetak, nekih starih investicija, koji će današnjim i budućim generacijama omogućiti da imaju bolje uslove, da mogu da vide,  da ovde ima mesta za opstanak. Značajna sredstva će biti uložena u izgradnju nove kanalizacione i vodovodne mreže kako u samom mestu tako i u industrijskoj zoni.Ovih dana smo raspisali i javnu nabavku kako bi posle dugo godina postavili nove plastične stolice u fiskulturnoj sali OŠ “Čaki Lajoš”, koju koristi veliki broj sportskih klubova, ali i kulturnoumetničkih društava. Veoma brzo će u malom parku kod Dunavske ulice biti izgradjeno novo dečije igralište.- veli Simovic.

Simović je naveo da su za osnovnu školu “Nikola Tesla” obezbedjena, 42 miliona dinara,  preko kancelarije za investicije od javnog značaja, da projekat podrazumeva radove na povećanju energetske efikasnosti. Navodi da je u planu renoviranje fiskulturne sale, u formi nove izolacije i zamena postojećih prozora sa novim. Medju brojnim aktivnostima apostrofira radove na renoviranju pozorišne sale pri Domu kulture koji su u završnoj fazi i veoma brzo će Bačka Topola dobiti adekvatan prostor za održavanje kulturnih manifestacija. Najavljuje da će se , ovog proleća i leta, rekonstrisati veliki broj trotoara, koji se nalaze oko višespratnica u centru grada,  kao i dva parking prostora u Prvomajskoj ulici, gde voda konstantno leži na parking prostoru, i parking u centru ispred ugostiteljskog objekta Palma.

„Važno je istaći, da pre svega, kao lokalna samouprava, moramo intenzivno raditi na pripremi projekata, jer su oni preduslov dobijanja sredstava sa Pokrajinskog i Republičkog nivoa vlasti. Ono što želim da istaknem, kao pozitivan primer, jeste saradnja političkih stranaka koji čine aktuelnu vlast u Bačkoj Topoli, jer smo svi svesni, da je za sve nas, najbolja preporuka za neke naredne izbore dolazak novih investitora i realizacija infrastrukturnih projekata.“- veli Simović

Ukazuje, na primer saradnje, sa Vladom Republike Madjarske, zahvaljujući kome, u martu, treba da počnu radovi i na izgradnji novih sportskih terena kod jezera , uz zahvalnost, koalicionim partnerima Savezu Vojvodjanskih Madjara, koji su i zaslužni za realizaciju ovog projekta.

Zahvaljujuči kordiniranom radu, političkih aktera Bačke Topole, koje su gradjani izabrali, JP „Komgrad”, je danas ono što i treba da bude – servis građana. Grejna sezona, koja je još u uvek u toku potvrdjuje, da ovo javno komunalno preduzeće, ima kapacitete da obavi ovaj posao. Raduju nas potvrde korisnika daljinskog grejanja, da je kvalitet grejanja ove godine, mnogo bolji nego ranijih godina. Važna informacija je da smo cenu grejanja u odnosu na prethodnu godinu umanjili za 10 procenata , a sve druge cene komunalnih usluga smo umanjili za 5 procenata.” Zaključio je Nemanja Simović.

You May Also Like

More From Author

24Comments

Add yours

+ Leave a Comment