SERTIFIKATI ZA GERENTO DOMAĆICE U BAČKOJ TOPOLI

Estimated read time 1 min read

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević dodelio je danas u Bačkoj Topoli 40 sertifikata za uspešno završene obuke za obavljanje socijalnih usluga.

Dodeljeno je 26 sertifikata za uslugu ličnog pratioca i 14 sertifikata za uslugu gerontodomaćice, koje je akreditovao Republički zavod za socijalnu zaštitu, saopšteno je iz tog resora.

Ivanišević je pohvalio Centar za socijalni rad u Bačkoj Topoli za inicijativu za organizovanje ovih obuka koje će biti od velikog značaja za njihove korisnike i ukazao na to da je lični pratilac deteta nova usluga iz oblasti socijalne zaštite.

Državni sekretar je istakao da je Bačka Topola ove godine preko namenskih transfera za razvoj postojećih i uspostavljanje novih usluga socijalne zaštite dobila 6.085.765 dinara, što je dvostruko više u odnosu na prošlu godinu, kada je za ove namene iz budžeta bilo izdvojeno 3.517.919. dinara.

Taj podatak pokazuje da Vlada Srbije i resorno ministarstvo nastavlja da vodi brigu o ravnomernoj razvijenosti usluga socijalne zaštite u celoj zemlji i o tome da te usluge budu na što višem nivou.

You May Also Like

More From Author

28Comments

Add yours

+ Leave a Comment