PRIZNANJE SPORTISTIMA GODINE, “TSC” NAJBOLJA MUŠKA EKIPA

Estimated read time 3 min read

Najboljim sportistima u  Bačkoj Topoli,  uručena su priznanja, a u akciji “Sportista godine” nagrađeni su i sportski radnici zaslužni za mnogobrojne medalja koje su  bačkotopolčani osvojili 2016. godine. Za najbolji muški klub proglašen je fudbalski klub “TSC” iz Bačke Topole  a najbolja ženska ekipa je ženski stonoteniski klub “Bačka Topola”. Najbolji sportski radnik je Jelena Banjeglav.

Na početku svečane ceremonije gradonačelnik  Gabor Kišlinder pozdravio je sve prisutne. – “Malo je gradova u Srbiji koji se, poput  Bačke Topole, mogu pohvaliti da su grad vrhunskih sportista koji igraju širom planete za najprestižnije klubove.  Imali smo i svetske i evropske prvake, na koje smo takođe ponosni. Ti rezultati nas obavezuju da pružimo veću podršku sportistima, budžet za sportu smo povećali u 2017 godini. Već sada smo dosta uradili na izgradnji nove infrastrukture”

“Kada je u pitanju sportska infrastruktura, u poslednjih godinu, godinu i po dana je već nešta urađeno (fiskulturna sala OŠ”Čaki Lajoš”-stolice i krov, sala kod gimnazije –rekonstrukcija i adaptacija). U narednom periodu opština B.Topola će dobiti nove bazene,novi stadion po evropskim standardima,fudbalsku akademiju,novi košarkaški teren kod gimnazije,teniske terene u Tomislavcima, saniraćemo i sportke terene u ruralnim sredinama.-kaže Milan Janus , član opštinskog veća za sport.

Medju nagradjenim sportistima su Bojan Zorić iz bajšanskog Tekwon-do kluba, kao najuspešniji u pojedinačnim sportovima, Čongor Boroš fudbaler “TSC”-a najuspešniji je sportista ekipnog takmičenja a sportiskinja Jelena Zorić iz “Topolčanke”. Najbolji ekipni junior je Miloš Simović iz KK “Topola” a pojedinčno Ognjen Petrović iz TK kluba “Bajša”. Prvoplasirane juniorke ekipno su Sonja Zorić i Ana Žemberi iz “Topolčanke”, pojedinačno Oršolja Pele iz STK “Bačka Topola i Marijana Stojaković iz TK “Bajša”. Nagradjen je i veliki broj perspektivnih sportista u svim kategorijama.

“U našoj opštini su ponikli mnogi poznati i uspešni sportisti, koji su doprineli da se za Bačku Topolu čuje širom sveta. Nadamo se da će se  među dobitnicima priznanja za najbolje i najperspektivnije sportiste u 2016-oj godini,pojaviti njihovi naslednici,koji će dostići njihove rezultate ili ih čak i prevazići. Zadatak lokalne samouprave je  da omogući što je moguće bolje uslove kako bi naši sportisti u punoj meri mogli iskazati svoj potencijal” – istakao je Janus.

You May Also Like

More From Author

31Comments

Add yours

+ Leave a Comment