DANAS JE DAN POBEDE-U BAJŠI SVEČANO

Estimated read time 2 min read

Ove godine navršava se 72. godišnjica završetka Drugog svetskog rata i 67 godina od pokretanja inicijative za stvaranje današnje Evropske unije. Ta dva važna događaja u istoriji Evrope  obeležena su nizom manifestacija i odavanjem pošte žrtvama fašizma i palim borcima u Drugom svetskom ratu. Povodom Dana pobede 9.05. položeni su  venaci na spomenik palim borcima i žrtvama fašizma u Bajši,  tradicionalni javni čas iz istorije uz prisustvo članova Saveta MZ,Udruzenja penzionera i delegacije SVM-a.
Nakon toga odata je počast stradalima i polozeni su venci.Javnom času su sa prigodnim programom prisustvovali i svi učenici viših odeljenja Osnovne škole sa nastavnicima.

Centralna svečanost povodom Dana pobede i Dana Evrope  održana je na poligonu Nikinci kod Rume, gde su pripadnici Vojske Srbije prikazali osposobljenost i novo naoružanje, na smotri pod nazivom “Čelik 2017”.

Na poligonu u Nikincima  je  izvedeno bojevo gađanje sa artiljerijskim i raketnim naoružanjem, i prikazano i dejstvo tenkova, vazduhoplova i pešadijskog naoružanja.

Prikazane su performanse i mogućnosti sredstava među kojima su višenamenska oklopna vozila “Miloš” i “Lazar”, raketni sistemi “Morava” i “Oganj”, samohodna haubica “NORA”, kao i novi model modularne puške, univerzalna pokretna artiljerijska računarska stanica UPARS, a prvi put široj javnosti je predstavljen i raketni sistem “ALAS”.

You May Also Like

More From Author

20Comments

Add yours

+ Leave a Comment