ODLUKA SKUPŠTINE OPŠTINE- GRADSKI STADION NA PRODAJU

Estimated read time 3 min read

U Gradskom parku, odnosno,   stadionu Fudbalskog kluba TSC iz Bačke Topole, nakon dašnje odluke Skupštine opštine, o oglašavanju  prodaje Gradskog stadiona, ako sve bude išlo po redu,  uskoro će ponovo početi da bruje mašine

“Na dobrom smo putu da  završimo sve poslove, koji su nadogradnja na projekat “Sportske akademije”. Naime, FK “TSC” je napisao pismo namere, opštini Bačka Topola, u kome obrazlaže , da u sladu sa zahtevima investitora želi da kupi postojeći stadion, kako bi zaokružio celinu, sa terenima, čija je izgradnja započela. Stadion će biti plaćen po tržišnim cenama”- kaže član opštinskog veća Janoš Žemberi.

U sklopu Fudbalske akademije biće izgrađen novi centralni teren, na mestu starog stadiona TSC, koji će imati 4.500 sedišta, po standardima UEFA. Uz njih, tu će biti četiri pomoćna terena, od kojih su tri po standardima UEFA (dva sa veštačkom i jedan sa prirodnom travom). Četvrti, manji teren (takođe sa veštačkom travom), biće pokriven tokom zime..

Centralni objekat Akademije biće zgrada, od 2500 kvadratnih metara, u kojoj će se nalaziti sobe za smeštaj talentovanih , kuhinja, sobe za učenje i rekreaciju, odmor. U toj zgradi nalaziće se svlačionice, lekarske sobe, sobe za merenja opterećenja igrača, teretana, sauna, bazen sa hladnom vodom za regeneraciju sportista.

Projekat izgradnje Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli realizovaće se u dve faze, a predviđeno je da bude završen u roku od dve do dve i po godine. Prva faza bi trebalo da bude gotova za oko godinu i po dana.

Opozicioni odbornici su mišljenja,  da je to ishitren potez, da se nije vodiilo dovoljno računa o proceduri, da treba voditi računa o ugovornim uslovma- uz uslov da namena, mora, ostati fudbal, za buduće generacije, da će se na taj način i dalje urušavati gradski park.

“Jedan od uslova pristupanja Evropskoj uniji, naše zemlje, je privatizacija. Pre ili posle i prodaja ovakvih objekata mora doći na red. Ako je prilika zašto to ne uraditi sada, kada se pruža prilika. Izgradnju novog stadiona prihvatio bi svaki grad u Vojvodini zato moramo omogućiti uslove da ovde ostane rasadnik dobrih fudbalera, koji će stasavati u mnogo boljim uslovima, nego do sada.”-kaže odbornik Radovan Gardašević.

Odbornik ,Nimrod Tomik, je naglasioda je ovo jedinstvena prilika da ova sredina posle mnogo godina dobije nešto konkretno , po obimu, najveće ulaganje u sport u poslednjih nekoliko decenija, koje če poslužiti svestranom razvoju dece ne samo kao sportista već i kvalitetnih ljudi.

“Moramo stvoriti uslove da naša generacija ostavi nešto u nasledje generacijama koje dolaze. Naša mala sredina iznedrila je mnoga poznata imena. Ovo je prilika da ih bude i više i boljih. – kaže odbornik Vera Kaludjerović

 

 

 

 

 

You May Also Like

More From Author

26Comments

Add yours
  1. 2
    sbo

    … [Trackback]

    […] Here you can find 5391 additional Info on that Topic: btpublicnews.co.rs/2017/05/odluka-skupstine-opstine-gradski-stadion-na-prodaju/ […]

+ Leave a Comment