BAČKA TOPOLA – KRUPNA MARVA U DEČIJIM IGRALIŠTIMA, PASA NA ULICI – TRI PO STANOVNIKU ?

Estimated read time 3 min read

Svakodnevno se  se  Bačkom Topolom, šetaju čopori pasa. “Korziraju” u centru grada, oko fontana, da se napoje žedni a u dečijim igralištima , koje je svojevremno, kao svoje najveće dostignuće, propagirala , bivša predsednica Opštine, Melinda Kokai Mernjak,  magarci , konji, krave i koze, se mirno napasaju.  To nije mnogo iznenadilo, brojne bačkotopolčane, bliske Skadarskoj ulici . Naime, domaće životinje u  Bačkoj Topoli, mogu se veoma često videti po obodu grada, kako se neometano „šetkaju“ ulicama.

Odbornik , Dušan Uzelac, postavio je pitanje odgovornima na sednici Skupštine opštine, “dali postoji mogućnost o preduzimanju mera , odnosno sankcionisanje i sprečavanje puštanja životinja” na javne površine.  Odgovor nadležnih, da će komunalna inspekcija vršiti redovnu kontrolu, na igralištu dece, i preduzimati mere u skladu sa propisima, trebao bi da zadovolji znatiželjnog Uzelca. S obzirom da ima još opsednutih dečijih igrališta, kako psima tako i domaćim životinjama bilo bi poželjno da prošire polje kontrole.

O psima lutalicama saznali smo, na poslednjoj sednici SO senzacionalnu vest. Zoltan Sombati , direktor JP “Komgrad”, obavestio je odbornike,  da su nabavili pušku za uspavljivanje pasa, ali da su problemi veliki. Objasnio je to svojevrsnom “matematikom”,  od koje su se mnogi od prisutnih uplašili. Tvdi , Sombati da je potencijal od 6000 pasa, koliko ih prema njegovoj računici ima u Bačkoj Topoli, “proizvede” svake godine 10.000 (deset hiljada štenaca) od kojih mnogi završe na ulici.Skromna šinterska služba, pri ovom preduzeću, sa tom pošasti teško može da se izbori, zaključili smo, pa i zato što sterilizacija pasa nije baš uobičajena praksa, upskos, predlogu direktora “Komgrada”.

Kazne za ujede pasa, koje su iznosile i do 200.000,oo dinara, sada opštinu koštaju manje  a i manje je korisnika iz susednih opština koji su posećivali Bačku Topolu, da ih ugrize pas skitnica , a oni naplate pozamašnu sumu, za strah i povredu. Naime Opština je sklopila ugovor sa osiguravajućom kučom , koja izgleda, bolje štiti svoje interese.

Bilo  kako bilo, ako je matematika Sombatija tačna, u narednih nekoliko ghodina, sledi geometriska progresija, porasta broja pasa na ulicama grada. Recimo, tri na jednog stanovnika, možda i više. Koja li će vojska braniti ljude od pasa na ulicama Bačke Topole i koje li će naoružanje, za uspavljivanje, morati da ima “Komgrad” u ovom ljutom boju.

 

 

You May Also Like

More From Author