TENISKI SAVEZ SRBIJE, DARIVAO “PRINCU” IZ TOMISLAVACA, OPREMU VREDNU150.000,00

Estimated read time 3 min read

Zahvaljujući Teniskom Savezu Srbije i predsedniku TK Princ dobili smo 300 loptica, 16 reketa i 4 male mreže za decu. Na ovaj način i deca čiji roditelji nisu u mogućnosti da im obezbede opremu biće u mogućnosti da treniraju.

„Veoma mi je drago što vidim, da se u  Tomislavcima,  uveliko radi, zajedničkim naporom svih stanovnika , na poboljšanju uslova za bavljenje sportom, kako za profesionalne, tako i za rekreativne sportistkinje i sportiste. Zadovoljan sam što, je shvaćeno da se ulaže u sportsku infrastrukturu, što je izmedju ostalog, prioritet našeg Saveta MZ.  To samo pokazuje da je briga o mladima podjednako važna u ovom malom selu , kao i briga o sportu, i to pohvaljujem. Kruna tako marljivog rada entuzijasta je Teniski klub “PRINC”,  istakao je predsednik Saveta Mesne zejednice Tomislavci Mirko Spasojević

Spasojević je naglasio , da nema dobrih seniora bez dobrih juniora, zato će kontinuirana podrška unapređenju rada sa mlađim kategorijama biti prioritet  i ubuduće, jer je doslednost nešto što krasi i sportiste. Objasnio je da  je uprava Teniskog Klub “Princ” je obezbedila donaciju za svoje članove.

“Zahvaljujući Teniskom Savezu Srbije i predsedniku TK Princ dobili smo 300 loptica, 16 reketa i 4 male mreže za decu. Na ovaj način i deca čiji roditelji nisu u mogućnosti da im obezbede opremu biće u mogućnosti da treniraju. Znam kakav je osećaj kad nešto želiš a roditelji ti to nemogu omogućiti jer sam i sam bio najsiromašnije dete u selu.  Bitan je tim…bitan je cilj…svi kao jedan…nema svadja..podela..ličnog interesa…da selo oživi..da se deca raduju…da uče…da se druže….to nam je najvažnije ..obezbedili smo čak 3 trenera sa licencom…- veli Spasojević

Mesna zajednica, je uložila 416.000,00 dinara i još oko 100.000,00 u materijalu. Prijatelj, Dejan Mileticki, je tu najviše pomogao, lično i sa prijateljima, tako da su za te pare,  uradjena oba terena. Dosta toga je uradjeno volonterski.  Obezbedili su u selu  pare,za svlačionice, u ovoj godini. Najveća stavka, će biti nabavka balona za jedan teren, što će koštati, preko 2 miliona. Trenutno u “Princu” ima, oko 100 dece, iz sela i okoline koji su se prijavili da bi trenirali tenis.

Meštani ali oni koji navrate puni su hvale. Mirko Jovanović kaže da je pre nekoliko dana poseti  terene i oduševio se te da mu deca jedva čekaju da dodju. Igor Dragoslavić je prokomentarisao svoj  doživljaj jednom rešju “Fantastično”. Branko Apostolović veli “Bravo Tomislavci, bravo Mirko Spasojević”.

.

 

You May Also Like

More From Author