“TSC” IZ BAČKE TOPOLE PREDSTAVIO “12 VELIČANSTVENIH” I NAJAVIO PRVOLIGAŠKI START

Estimated read time 3 min read

Vlasnik SAT-TRAKTA, generalnog sponzora  Fudbalskog kluba TSC Bačka Topola, Janoš Žemberi , predsednik fudbalskog kluba,  Sabolč Paladji, sportski direktor Zoltan Sabo i trener Zoran Kurčubić, danas, su predstavili , dvanastoricu novih fudbalera,  koji će nakon priprema na Zlatiboru, dočekati,  prvoligašku takmičarsku sezonu u Bačkoj Topoli.

Sportski direktor,  Sabo,  istakao je,  da napori,  da se pred početak lige, učini maksimum,  startuje što uspešnije, konačno daju rezultat. Podsetio je da je TSC pojačan Aleksandrom Davidovim, Sašom Tomanovićem, Lazarom Čerdešićem, Dejanom Milićevićem, Nemanjom Grujić, Skoplakom, Draganom Svitićem, Srdjanom Bečevićem, Slobodanom Lalićem, Mezei Nebojšom, Damjanovićem i Ronaldom Tendai. Najavio je i novog – prvog asistenta trenera Kurčubića, Mirka Jovanovića i kondicionog trenera Milana Isakova.

“Ostvarili smo naš prvi cilj, plasman u Prvu ligu Srbije. Doveli smo pojačanja koja treba da stabilizuju ekipu. Toplo vreme nam nije išlo na ruku ali činimo sve da se ekipa polagano uigra  . Cilj nam je praviti što bolje rezultate. Ovih dana putujemo na pripreme, na Zlatibor,  vraćamo se 5. avgusta. Sledi “generalna proba” i prvenstvo.” – kaže Sabo.

Podsetimo Sabo je kao profesionalni fudbaler igrao i u Madjarskoj, Bugarskoj, Južnoj Koreji i Japanu. Nakon fudbalske karijere posvetio se trenerskom poslu, radio je u Proleteru iz Novog Sada, Jagodini, Hajduku iz Kule, kao i šef skauting službe Videotona u Madjarskoj. Bio je i pomoćni trener Vojvodine i trener Liteksa iz Bugarske.

Slobodan Lalić je pojačanje TSC-a koje stiže iz Indjije. S obzirom da je več ranije boravio u Bačkoj Topoli kao pozajmljeni igrač pun je utisaka.

“Uprava kluba je učinila sve da fudbal bude podignut na viši nivo. Već sada vidim da smo sposobni da se borimo za sam vrh tabele.”- veli Lalić.

Srdjan Bečelić u TSC je stigao iz Novog Sada, ima 25. godina, igra na mestu desnog beka.

“Mislim da moje dosadašnje prvoligaško iskustvo u Borcu iz Banja Luke i Sutjeske može pomoći da ekipa bude kompaktna i sposobna za sva iskušenja”,- veli Bečelić.

Predsednik kluba TSC Bačka Topola Sabolč Palađi rekao je da se klub opredelio da anagažuje iskusne stručnjake i fudbalere, koji u svakom smislu mogu da unaprede rad u klubu i da pomognu u stvaranju profesionalnog sistema. Sretan je, jer se u Bačkoj Topoli, nakon 40. godina  igra Prva liga.

Vlasnik SAT-TRAKTA, generalnog sponzora TSC Bačka Topola, Janoš Žemberi podsetio je da klub TSC, gradi Fudbalsku akademiju, zahvaljujući  donaciji od 9,5 miliona evra,  Fudbalskog saveza Mađarske, te da su radovi uveliko u toku. Izrazio je uverenje, da će i stadion biti završen naredne godine, upkos činjenici, da još, za taj deo investicije , u potpunosti nisu o bezbedjena sredstva ali, rekao je,   ima obećanja, da će nedostajući novac stići na vreme.

“Trenutno najviše vremena oduzimaju zemljani radovi, sledi izolacija, jer se tereni podižu na močvarnom tlu,  za mesec dana podižemo zgradu. Klub iz Bačke Topole imaće, kada akademija bude završena, najbolje moguće uslove za rad i napredak. Želimo da, za ono što nam je pruženo, uzvratimo i vrhunskim rezultatima A tima”, rekao je Žemberi.

 

 

 

You May Also Like

More From Author