PROSPERITATI -PARE ZA KUPOVINU KUĆA, ZEMLJIŠTA I PODRŠKU SREDNJIM PREDUZEĆIMA

Estimated read time 2 min read

Prema zvaničnom sajtu bačkotopolske kancelarije Fondacije Prosperitati , otvoren je četvrti konkursni krug, koji je namenjen za podršku preduzetnicima te za kupovinu zemlje i kuća, pozivajući se na izjavu Ištvana Pastora, predsednika Saveza vojvodjanskih Madjara.

Konferenciji za štampu održana je u Subotici, bio je prisutan i Levente Mađar, zamenik ministra spoljnih i spoljnotrgovinskih poslova Mađarske, koji se osvrnuo na dosadašnja zalaganja i rezultate fondacije. Levente Mađar je prvo predstavio rezultate prethodnog, trećeg konkursnog kruga, koji je imao velik značaj za razvoj poljoprivrede. On je kazao kako su potpisani ugovori sa više od 6 hiljada poljoprivrednika iz Vojvodine.

“Pre oko dve godine je odlučeno da će Vlada Mađarske i Savez vojvođanskih Mađara zajednički pokrenuti ogroman razvojni program sa ciljem da se ojača preduzetništvo vojvođanskih Mađara te da u okviru tog programa Vlada Republike Mađarske plasira oko 9 milijardi forinti (oko 30 miliona evra) i time podrži oko 6.200 preduzetnika i privrednika vojvođanskih Mađara sa višemilionskim iznosima u forintama. Takođe želim da naglasim kako je to manje od četvrtine celokupno predviđenog okvira” – rekao je Levente Mađar.

Na konferenciji za novinare je o investicijama u poljoprivredi sa predstavnikom fondacije Prosperitati Balintom Juhasom ugovor potpisao generalni direktor OTP banke u Srbiji Predrag Mihajlović.

Predsednik SVM Ištvan Pastor je izjavio kako se na novom raspisu očekuju srednja preduzeća sa obimom razvojnih projekata od 50-500 hiljada evra. Postojaće mogućnost kupovine zemlje i kuća. Među konkursima postoje i dva koja već traju, radi se o kupovini kuća i zemlje, ali se sada radi o sasvim drugoj koncepciji, to su sada krediti i razvojni programi za srednja preduzeća.

Razvojni program Saveza vojvođanskih Mađara je Vlada Mađarske podržala sa preko 60 milijardi forinti (oko 200 miliona evra).

You May Also Like

More From Author