RAVNOMERNO ULAGANJE U SELA OPŠTINE – GORNJA ROGATICA, BAČKI SOKOLAC I KRIVAJ KUPILI VATROGASNO VOZILO

Estimated read time 3 min read

Ravnomerno ulaganje u sve mesne zajednice je ono na čemu insistiraju opštinski zvaničnici, koalicija Srpske napredne stranke i Saveza vijvodjanskih Madjara, koji podsećaju da je i dalje na snazi mesni samodoprinos, koji funkcioniše odlično, na zadovoljstvo svih.

U delu mesne zajednice Panonija postavljena je nova vodovodna mreža, dok je u Gornjoj Rogatici rekonstruisan Dom kulture, postavljene nove pločice, i izgrađen novi vodovod u delu naselja. U Njegoševu je asfaltirana Proleterska ulica, kao i parking u centru sela, a slede i radovi na rekonstrukciji postojećeg sportskog terena.

Dom kulture uređen je i u Karađorđevu, a u planu je asfaltiranje Lenjinove ulice, navode u Opštini. U Krivaji na prostoru pijace postavljena je nova rasveta, dok je u Mesnoj zajednici Mali Beograd izgrađen nov amfitetar, kao i dečije igralište.

Tomislavci su dobili dva nova teniska terena, a kada je ova mesna zajednica u pitanju u planu je asfaltiranje puta do seoskog groblja- najavljuju iz Opštine. U rekonstruisanom Domu mesne zajednice Bački Sokolac postavljen je novi sistem klimatizacije, a u planu je asfaltiranje Ulice Svetog Save, ističu u lokalnoj samoupravi.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Krivaja ima problem zbog privatizacije, i ostali su bez vatrogasnog vozila, koje se vodilo na firmu. Tu su se udružile tri mesne zajednice i kupile vatrogasno vozilo koje će koristiti u slučaju požara.

Predsednik OVS Zorica Rankov istakla je tom prilikom da je ovom slovenačkom donacijom okončano gotovo trogodišnje nastojanje da se društvu koje je bez svog vozila ostalo nakon privatizacije imanja, ono ponovo obezbedi i zahvalila svima koji su pomogli da se proces koji su odužile i nove zakonske relugative, konačno realizacije. Inicijativa za kupovinu, podsetila je, potekla je iz mesnih zajednica Krivaja, Gornja Rogatica i Bački Sokolac, a podršku je imala u lokalnoj samoupravi, Vatrogasnom savezu Srbije i Opštinskom vatrogasnom savezu. Ključeve vozila komandiru društva je predao predsednik SO Bačka Topola Saša Srdić, a pokloni domaćinima u vidu dodatne opreme stigli su i od predstavnika vatrogasnih društva opštine. Čestitke su uputili i podpredsednik Vatrogasnog saveza Srbije, Branislav Čolak i predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine, Dragan Jajić sa saradnicima, članovi predsedništva Opštinskog vatrogasnog saveza, predstavnici profesionalnih vatrogasnih jedinica iz Bačke Topole i Stare Moravice

Predsednik DVD Krivaja, Danijel Mesaroš naglasio je da je ovo vozilo za njih od vitalnog značaja, jer pokriva potrebe tri mesne zajednice i značajno smanjuje vreme izlaska na intervenciju.

You May Also Like

More From Author