“EXSPO” napunio 14. godina napredujući iz godine u godinu

 Predsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor, otvorio je poljoprivrednu izložbu 14. “Ekspo 2017”,trodnevni sajam na kojem posetioci mogu besplatno da  pogledaju ponudu oko 300 izlagača.

On je tom prilikom rekao da ovaj sajam predstavlja  važnu manifestaciju na kojoj se okupljaju ljudi koji znaju šta znači poljoprivreda i kolika je njena važnost.Ukazao je na njegovu bitnost, jer se na njemu nalaze ljudi  koji veruju u sebe i perspektivu svoje firme.

 – Zdrava hrana je nešto što jeste i što će biti najvažnije u narednim decenijama, a mi imamo priliku da je proizvodimo i isporučujemo –  rekao je Pastor.

On je naglasio da je država spremna da da podršku poljoprivrednicima, odnosno da poboljša infrastrukturu i unapredi subvencionisanje poljoprivrede.

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede je rekao da je prisustvovao sastanku sa predstavnicima Svetske banke, gde su oni naveli četiri sektora u kojima vide šansu da se Srbija razvija.

“Rekli su da su naše razvojne šanse prehrambena industrija, drvoprerađivačka i industrija mehanizacije i motora, kao i industrija koja proizvodi gumu. Poljoprivreda je izuizetno značajna i zato smatram da je važno imati ovakve manifestacija kakva je ova danas u Bačkoj Topoli.”

Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je rekao:

“Sajam poljoprivrede i privrede u Bačkoj Topoli je nešto što prevazilazi interese lokalne samouprave i on ima regionalni značaj i zbog toga smo podržali ovu manifestaciju.”

Na otvaranju u petak posle podne, goste su pozdravili Gabor Kišlinder, predsednik opštine Bačka Topola, kao i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede u Vladi Srbije i Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

You May Also Like

More From Author