PUNKTOVI, BAČKA TOPOLA , VRBAS I SUBOTICA JUG SPREMNI

Estimated read time 2 min read

Nakon smotre Zimske službe JKP “Čistoća i zelenilo”, radnici i mehanizacija kompanije “Vojput” pokazali su danas da su i oni spremi za predstojeće zimske uslove.

Kompanija “Vojput” od ove godine održava 1.200 kilometara puta, od toga oko 100 kilometara auto-puta i 1.100 kilometara puteva prvog i drugog reda.

– Od ove godine, imamo tri punkta na auto-putu, gde održavamo 94 kilometara puta. U pitanju su punktovi Vrbas, Bačka Topola i Subotica-jug. U gradu smo zaduženi za održavanje pet putnih pravaca, odnosno za oko 100 kilometara putne mreže državnih puteva. To su putni pravci Kelebija – Subotica, Subotica – Žednik, Horgoš – Subotica, Subotica – Bajmok, Subotica – izlaz na petlju Istok. Osim toga, zaduženi smo i za održavanje puta od Bačkih Vinograda do graničnog prelaza Ašotholom – rekao je Đorđe Milić, rukovodilac Zimske službe “Vojput”.

Za Zimsku službu spremno je oko 60 kamiona sa priključcima, kao i oko 30 mašina za utovar, odnosno utovarivača i grejdera, koji se koriste prilikom vanrednih situacija. Trenutno je oko 2.500 tona soli raspoređeno po svim punktovima, a za četvrti stepen pripravnosti spremno je 300 ljudi.

Vuk Vujović, generalni direktor “Vojputa” kaže da je Zimska služba u potpunosti spremna za predstojeće zimske uslove i zadatke.

– Od 15. novembra, kada je zvanično stupio na snagu nulti stepen i prvi stepen za auto-put, naši ljudi i oprema su u punktovima. Oprema koja je ovde izložena, namenjena je za puteve za region Subotice. Pored ovoga, imamo još sedam punktova u gradu i tri na auto-putu. Sva zimska oprema je spremna, a nabavljena je i dovoljna količina soli i rizli – istakao je generalni direktor.

You May Also Like

More From Author