MADJARSKA DELEGACIJA U BAČKOJ TOPOLI-“PROSPERITATI” ULAŽE U CAPRIOLO I EM KOMERC

Estimated read time 2 min read
Mađarska delegacija i predstavnici fondacije Prosperitati posetili su firme Kapriolo i EM Komerc koje su dobile podršku ovog razvojnog fonda.U poseti firmama Kapriolo i EM Komerc bio je lider fondacije Prosperitati Balint Juhas koji je rekao da su tokom dana posetili više firmi koje su otvaraju nova radna mesta. U delegaciji su bili i zamenik ministra u vladi Mađarske Levente Mađar, generalni konzul Republike Mađarske u Subotici Janoš Babić, ambasador Atila Pinter te predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

Firma za proizvodnju bicikla Kapriolo trenutno zapošljava 150 radnika, a nakon nove investicije će to porasti na oko 180 zaposlenih. Vlasnik Lajoš Brindza kaže da su kupili liniju za proizvodnju točkova i obruča, te da će izgraditi hale i skladišta za sirovine i gotove proizvode. Nadalje će sagraditi farbaru kako bi odgovorili zahtevima zapadnog tržišta.

U neposrednom susedstvu je i fabrika EM Komerc koja je do sada pravila ploče za nameštaj, ali prave i unikatni nameštaj, što bi želeli da nastave da razvijaju. Direktor Lajoš Đantar kaže da su im potrebne savremene mašine kako bi proizvodnja većih količina bila isplativa, te da planiraju izgradnju nove fabrike sa najsavremenijom tehnologijom.

Rukovodilac fondacije Prosperitati je izrazio zadovoljstvo zbog realizovanih, kao i investicija koje su u toku. Rekao je da na ove firme može da bude ponosna celokupna vojvođanska mađarska zajednica.

You May Also Like

More From Author