OPŠTINA OTPLAĆUJE DUGOVE I OPREMA SEOSKE AMBULANTE

Estimated read time 2 min read

Na svečanosti su podeljena priznanja za zaposlene koji su u kolektivu proveli 35, 30, 20 i 10 godina.

 Postavljanjem venaca na bistu dr Janoša Hadžija obeležen je dan Doma zdravlja u Bačkoj Topoli.  Dora Kaloci Leštar direktor Doma zdravlja “dr Janoš Hadži” je dana , objasnila da zajedničkim snagama, ujedinjeni nastavljaju razvojnu tradiciju dr Janoša Hadžija,  završavaju opremanje porođajne sale i omladinskog savetovališta, a razvijaju i male ambulante u opštini.

„Prvenstveni nam je cilj da razvijemo ambulante po malim naseljima, da ih dovedemo u stanje da svakom pacijentu možemo da pružimo zdravstvenu negu u mestu, da ne mora da putuje, posebno stariji. Ova opremanja ćemo završiti iz novca koji smo dobili od lokalne samouprave”, rekla je Dora Kaloci Leštar.

Opština je obezbedila pet miliona za opremanje seoskih ambulanti i obezbeđivanje dva lekara, kao i sa 3,2 miliona iz budžeta daje za podršku za dve specijalizacije. U Domu zdravlja prošle i ove godine značajni iznosi predviđeni su za otplatu zaostalih dugovanja.

„Ove godine oko 40 miliona dinara smo izdvojili za reprogram. Nedostajući iznosi, koji su se prošle godine pojavili, a koje nije mogao Dom zdravlja da finansira, zajedno smo odložili kao dugoročnu otplatu. Poverenicima isto treba da zahvalimo jer ima i onih koji su prihvatili otplatu i na pet godina” rekao je Gabor Kišlinder, predsednik opštine Bačka Topola.

 

You May Also Like

More From Author