ZA VELIKO SPREMANJE BAČKE TOPOLE, OPŠTINA 6,5 MILIONA DINARA

Estimated read time 2 min read

Na području BAČKE TOPOLE je počelo košenje trave, a u okviru ove akcije trava je pokošena u užem centru grada, te u parkovima i oko glavnih saobraćajnica, saopšteno je iz Javnog preduzeća “Komgrad”.

Prema informaciji za javnost, lokaalna samouprava Bačka Topola je JP „Komgrad” poverila realizaciju Javnih radova. Organizuju se s ciljem zapošljavanja pre svega teže zapošljivih nezaposlenih lica, a u inetersu održavanja i obnavljanja javne infrastrukture, kao i održavanja i zaštite životne sredine. Na period od 7 meseci, angažovano je 17 lica, koji će u predstojećem periodu raditi na 5 lokacija u gradu, a shodno potrebama i procenama na terenu, kao i mogućnostima „Komgrad”-a, spisak lokacija ćem biti proširen. Tako će Manifestacioni trg, gradski park, ovdašnje jezero, prostor oko fontane kod biblioteke „Eržebet Juhas” i sam centar grada, tokom letnjeg perioda biti uređen i pogodan za okupljanje naših sugrađana, a pre svega uredan i sređen. Aktivnosti predviđene javnim radovima su košenje trave na teritoriji grada, orezivanje i sakupljanje suvog granja, sakupljanje komunalnog otpada, sadnja i zalivanje cveća, održavanje drvenarije, odnosno rekvizita na dečijim igralištima. Za Javne radove lokalna samouprava je izdvojila oko 6,5 miliona dinara, koliko je potrebno za isplaćivanje mesečne zarade angažovanih lica u ugovorom predviđenom period (april-novembar 2018.). U saradnji sa mesnom zajednicom Bačka Topola, a po potrebi, u gradu menjamo klupe i dotrajale kante za sakupljanje otpada.

Iz JP Komgrad najavljuju da će se tradicionalna akcija prolećnog uređenja grada realizovati od 23. do 27. aprila. Kao i ranijih godina građani će tokom ove akcije u posebno postavljene kontejnere moći da odlažu kabasti otpad. Prvog dana akcije, 23. aprila oni će biti postavljeni na uglu Široke ulice, kod ,,Uglik gradnje”, u ulici Jo Lajoša, iza Doma zdravlja, u raskrsnici Gagarinove i ulice Janka Veselinovića i u ulici Radnih brigada, kod Novog doma. Građani će otpad moći da odlažu u vremenu od 7 do 14 časova.

You May Also Like

More From Author