PONOSNI NA UČENIKE I RODITELJE USPEŠNE GENERACIJE MATURANATA

Estimated read time 1 min read

Tradicionalni maturantski ples u Bačkoj Topoli i ove godine održan je na glavnom Manifestacionom trgu. Danas, u podne, zajedno sa drugarima širom Srbije i Evrope, bačkotopolski maturanti zaplesali su uz muziku Johana Štrausa i pokušalida obore Ginisov rekord za najmasovniji simultani ples.

Manifestacija pod nazivom „European Quadrille Dance Festival“ u Srbiji je počela da se organizuje 2005. godine, kada su prvi domaći maturanti zaplesali kadril u Kraljevu. Od tada zajedničkom plesu pridružilo se više desetina gradova, medju njima i Bačka Topola.

Prošle godine učestvovalo je nekoliko stotina bačkotopolskih maturanata iz 3 srednje škole. Evropski maturanti igrom su oborili Ginisov rekord još 2011. godine, kada su u isto vreme plesala čak 33.202 učesnika.

Cilj ove manifestacije je promocija tolerancije, mira i prijateljstva, kao i povezivanje mladih cele Evrope.

Maturante je pozdravio  predsednik opštine Gabor Kišlinder. Rekao je da će značaj i potrebu učenja i važnost svih uloženih napora razumeti stičući životno iskustvo i istakao da je zajednica ponosna na još jednu generaciju maturanata, njihove profesore i roditelje. Poželeo im je puno uspeha u stvaranju njihovih želja i ciljeva.

You May Also Like

More From Author