Podrška Pokrajinske vlade u cilju rešavanja problema zagađenosti reke Krivaje

Estimated read time 2 min read

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor saglasili su se danas, nakon radne posete Bačkoj Topoli i Malom Iđošu, da je neophodno što pre pristupiti rešavanju problema zagađenosti reke Krivaje u tim opštinama.

Predsednik Mirović rekao je da je cilj posete bio da se na licu mesta uvere u razmere, kako je ocenio, velikog problema, sa kojim se meštani tih opština suočavaju godinama.

„Odlučili smo da u narednih nekoliko meseci, u saradnji sa lokalnim samoupravama, pripremimo velike projekte koji se odnose na izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu, za šta građevinske dozvole već postoje“, rekao je predsednik Mirović.

On je istakao da je tokom posete Bačkoj Topoli održan i sastanak sa vlasnicima industrijskih postrojenja tog kraja, koji su među najvećim zagađivačima, te dodao da je sa njima dogovoreno da, uz podršku pokrajine, rade na izradnji pretpostrojenja u svojim kompanijama.

„Ovo je višegodišnji posao, koji ćemo zajedno realizovati, a pored prečistača otpadnih voda, odnosi se i na izgradnju kanalizacione mreže, centralnih kolektora i celokupnog čišćenja toka reke Krivaje“, naveo je predsednik Mirović i dodao da je reč o strateškom razvojnom i infrastrukturnom projektu, za čiju realizaciju očekuje podršku i drugih lokalnih samouprava.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da je reč o velikom projektu i poduhvatu, te dodao da očekuje da prečistač otpadnih voda bude izgrađen u narednih nekoliko godina.

„Zahvaljujući odgovornoj politici koju vodi Pokrajinska vlada, u situaciji smo da možemo da se bavimo rešavanjem pitanja zaštite životne sredine, što je veoma značajno“, rekao je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

You May Also Like

More From Author