BAČKA TOPOLA-DVA MILIONA ZA PROTIVGRADNE UDARE

Estimated read time 2 min read

Dva miliona dinara izdvojeno je iz budžeta opštine za poslednji kontingent protivgradnih raketa, koji je  dana isporučen  u Protivgradni centar Bajša. On sadrži 50 raketa i to je uobičajen broj koji se svake godine isporučuje tom centru.

“Zahvaljujući razumevanju lokalne uprave stanje zaliha je stabilno i pruža nam mogućnost da blagovremeno delujemo.” kaže rukovodiocProtivgradnog Centra Bajša, Miodraga Stojanovića.

Iz prošle u ovu godinu preneto je 99 raketa, od 15. aprila, kada je počela sezona protivgradne odbrane pa do 15. jula, zabeležene su četiri prijave sugradice, ispaljeno je 117 raketa, pa nismo imali pojavu grada i što je najvažnije zaštićeni su usevi poljoprivrednika i imovina građana, kazao je Stojanović.

Predsednik opštine Gabor Kišlinder pokazao je interesovanje za rešavanje problema stanice Bačka Topola, koja od 15 postojećih na teritoriji opštine jedina nije u funkciji. Od predstavnika Centra Bajša zatražio je detaljniji izveštaj o tome, pa se u najskorije vreme može očekivati stavljanje u funkciju i stanice Bačka Topola. Kišlinder je nagovestio i veću naknadu za 14 strelaca Centra Bajša kao i nabavku kosilice za održavanje zelene površine Protivgradnog centra Bajša.

You May Also Like

More From Author