OD OKTOBRA ELEKTRONSKO GLASANJE NA SEDNICAMA SKUPŠTINE OPŠTINE

Estimated read time 2 min read

 MEDJU PRVIM  smo opštinama u Srbiji koja je uvela sistem “Elektronska skupština” i glasanje pomoću tablet računara- kaže predsednik skupštine opštine Bačka Topola Saša Srdić .

Preuzimanjem tablet računara i obukom odbornika,biće napravljen  prvi korak u konkretizaciji projekta „Elektronsko glasanje“ koji će unaprediti rad sednica lokalnog parlamenta, i omogućiti održavanje elektronskih sednica Opštinskog veća.

Čitav sistem unaprediće rad skupštinske službe i ostalih organa lokalne samouprave- ocenio je predsednik opštineSkupštine opštine Saša Srdić i naglasio da su se medju prvima u Srbiji odlučili na ovakav informatički korak:

– Naša opština prednjači uvodjenjem sistem elektronskog glasanja. Ušteda vremena prilikom priprema sednica i materijala,dostupnije informacije odbornicima i sugrađanima, tek su neke od prednosti ovog projekta.

Prva sednica na kojoj se očekuje da će će biti primenjen sistem elektronskog glasanja, održaće se u oktobru- rekao Srdić.

Predsednik SOBačka Topola Saša Srdić zahvalila se Pokrajinskom sekretarijatu za međuregionalnu saradnju o lokalnu samoupravu koji je za realizaciju ovog projekta izdvojiogotovo 3 miliona dinara  i dodao da je opština poduprla projekat sa oko 1,5 miliona.

 

 

 

 

You May Also Like

More From Author