AUTENTIČNE PAORSKE “SPORTSKE” DISCIPLINE SELJAČKE OLIMPIJADE

Estimated read time 1 min read

Tradicionalna, VIII po redu vojvođanska Seljačka olimpijada biće održana u Bačkoj Topoli 19. avgusta na prostoru Vašarišta. Osim izbora naj seljaka i naj seljanke, organizatori ove godine uvode novu takmičarsku kategoriju- izbor najboljeg mladog seljaka. Posebnu nagradu, kako se najvljuje, tablet, dobiće učesnica koja bude proglašena najboljom modernom seljankom.

Tokom 8. godina organizovanja, Seljačke olimpijade u Bačkoj Topoli , ispostavilo se da je ova manifestacija jedna od najmasovnijih i najpopularnijihn, ne samo, u Bačkoj Topoli, veći širom Vojvodine, sa oko 3000-5000 posetilaca. Autentične paorske , „sportske“ discipline već su zaživele kao tradiconalne, u organizaciji lokalnog kluba proizvodjača „Gazdaker i Udruženja poljoprivrednika Bačke Topole.

poseban sadržaj biće okupljanje bačkotopolčana koji su dugo van mesta porekla, u muzičkom delu programa najavljuje se koncert Margit Bango.Organizovaće se i takmičenje u kuvanju, a osnovni materijal biće meso Podolskog govečeta. Za ovo takmičenje, prijave se primaju na telefone 024/ 715-048 odnosno 063/ 1077-640. Prijave za takmičarske discipline mogu se obaviti putem fejsbuka ili na telefon 062/1009-763.

You May Also Like

More From Author