ZA “TSC”, JEDNO OD PRVA DVA MESTA, U LIGI

Estimated read time 3 min read
  • Fudbaleri TSC Bačka Topola spremno dočekuju sutrašnju utakmicu sa Sinđelićem

  • Napadačkim fudbalom do Superlige  

BAČKA TOPOLA – Fudbaleri TSC Bačka Topola spremno dočekuju sutrašnju utakmicu sa Sinđelićem u Beogradu, motivisani da upišu prvu pobedu u novoj sezoni takmičenja u Prvoj ligi Srbija, istakli su na konferenciji na novinare čelnici i igrači prvog tima.

Šef stručnog štaba TSC Predrag Rogan rekao je da je privilegija biti deo ambicioznog projekta da TSC osvoji jedno od prva dva mesta u Prvoj ligi Srbije i tako se plasira u najviši rang takmičenja, u Superligu.  „Neko bi rekao da je to nemoguća misija, obzirom da igramo37 kola, da ćemo ove godine biti domaćini na stadionu u Senti, a znamo šta nam je u prošlom šampionatu značio domaći teren, da smo u prolećnom delu bili najbolji domaćin i da nam je publika bila dvanaesti igrač. Očekujemo da ćemo i u Senti imati podršku sa tribina i da će moji igrači odnosom, igrama i rezultatima na pravi način animirati publiku da nas podrži u ostvarenju cilja“, rekao je Rogan

Rogan je dodao i da će ovo biti zahtevno takmičenje jer posle 30 kola dolazi do podele bodova i podele lige na Play-off i Play-out, a samim tim svih 16 klubova ulaze u takmičenje sa podjednakim ambicijama, ali podjednakim i šansama. Prva liga Srbija nikada nije bila jača što se tiče renomea klubova, igračkog i trenerskog potencijala.

Napadač Ognjan Damjanović je obećao da će se boriti za svaku loptu i  dati maksimum na svakoj utakmici. „Mi smo klub koji raste iz dana u dan i tako nas doživljavaju i ostale ekipe u ligi. Činjenica je da smo jedan od najboljih i najorganizovanijih klubova, ako ne u Srbiji, onda u ovoj ligi sigurno. Ostaje nam da to dokažemo na terenu. Imamo 22 ravnopravna igrača i to je naša najveća snaga. Spremni smo za početak šampionata i krećemo da realizujemo naše ciljeve već protiv Sinđelića.“ rekao je Damjanović

Golman Nenad Filipović, koji je u klub došao u prelaznom roku iz šabačke Mačve, izrazio je zadovoljstvo angažovanjem u TSC i naglasio da je prezadovoljan dočekom u klubu i od strane rukovodstva i igrača.

„Poslednjih nekoliko sezona igrao sam u Superligi i mogu da kažem da Prva liga Srbije nikada nije bila jača i u rangu je Superlige i po igračkom kadru i po kvalitetu klubova“ rekao je Filipović.

„Klub očekuje 37 finala, od kojih je prvo u Beogradu protiv Sinđelića. Verujem da ćemo već u subotu pokazati da je ekipa odlično uigrana. Igraćemo utakmicu po utakmicu i kada dođe do podele bodova u Play-off i Play-out-u, bićemo spremni“, dodao je golman Filipović.

Utakmica Sinđelić – TSC igraće se u subotu 11. avgusta, od 17:30h, na stadionu Sinđelića u Beogradu.

Sezonu 2017/2018. ekipa FK TSC je završila na četvrtom mestu Prve lige Srbija sa osvojenih 54 boda iz 15 pobeda, 9 remija i 6 poraza.

Protivnik TSC u prvom kolu, FK Sinđelić, prethodnu sezonu je završio na šestom mestu, sa 45 bodova.

You May Also Like

More From Author