BAČKA TOPOLA-TAKMIČEJE JEDINICA KOPNENE VOJSKE SRBIJE

Estimated read time 2 min read

Komanda kopnene vojske organizovala je po prvi put takmičenje u individualnim osnovnim vojnim veštinama, koje se održava na poligonioma kasarne u Bačkoj Topoli,  do 30. avgusta.Počelo je podizanjem zastave Republike Srbije nakon čega se vojnicima obratio brigadni general Željko Petrović. Učesnici takmičenja su najbolji pojedinci jedinica kopnene vojske iz čitave Srbije. Uz njih se takmičila i Rečna flotila iz Novog Sada kao i ekipa Vojne policije. Blizu stotinu vojnika bili su raspoređeni u deset ekipa i prikazali su zavidan nivo obučenosti na različitim poligonima.

Jedan od najtežih bio je onaj na kojem su vojnici imali zadatak da za što kraće vreme izvuku ranjenika van zone opasnosti a u prvom krugu nadmetanja najbrži je bio desetar Bojan Ilijevski koji je u sastavu specijalne brigade od marta 2017. godine.

Prema rečima generala Željka Petrovića vojnici su rado prihvatili takmičarske izazove na prvom nadmetanju ovog tipa u kopnenoj vojsi. Postoje i druga takmičenja ali ovo u kojem je cilj pokazati što više znanja i umeća u klasičnim vojnim veštinama je nešto što ih posebno motiviše. Takmičenje traje do četvrtka kada će biti proglašeni najbolji pojedinci iz sastava kopnene vojske. Oni će oformiti novu ekipu koja će nastupiti na takmičenju koje će biti organizovano na nivou Vojske Srbije.

You May Also Like

More From Author