BESPLATAN PREVOZ ZA SREDNJOŠKOLCE RASTERETIO PORODIČNI BUDŽET

Estimated read time 2 min read

Opštinska uprava Bačka Topola raspisala je konkurs, za dodelu sredstava, za prevoz učenika, srednjih škola, koji svakodnevno putuju u školu na teritoriji druge lokalne samouprave. Pravo, na naknadu sredstva, ima redovan učenik srednje škole, koji svakodnevno koristi autobus, voz ili drugo prevozno sredstvo i ne prima nikakvu stipendiju ili kredit.

“Ovo je bio zahtev građana, koji su tražili od lokalne samouprave da se obezbedi deci da putuju u udaljenije škole sa besplatnom  prevoznom kratom. Shvatili smo problem i gradjanima izašli u potpunosti u susret. Ovakvom odlukom ne pokrivamo samo odlazak učenika u školu, već rasterećujemo porodični budžet. Deca će u toku dana moći da idu na različite časove i treninge a da ne opterećuju roditelje, time što ih voze ili plaćaju taksi prevoz. Ovo je ozbiljna pomoć ne samo deci nego i roditeljima koji imaju decu u svim srednjim školama “- kaže zamenik predsednika opštine  Marina Popović.

Sredstva za prevoz obezbeđuje opština u visini cene mesečne prevozne karte najduže relacije u opštini Bačka Topola od 1. septembra. Molbe sa potrebnom dokumentacijom se podnose do 7. septembra, Opštinskoj upravi Bačka Topola, Uslužni centar, šalter 2. odnosno u mesnim kancelarijama.

You May Also Like

More From Author