MUZEJ BAČKE TOPOLE DOBIJA SPOMEN SOBU IMREA HARKAIJA

Estimated read time 1 min read

U bačkotopolskom muzeju biće obnovljeno više prostorija, a povodom 15 godina od smrti graditelja i etnologa Imrea Harkaija, koje se obeležavaju ove godine, biće uređena i jedna spomen soba u znak sećanja na njegov rad.

Imre Harkai je preminuo 2004. godine, ostavljajući muzeju bogat fond knjiga. Tokom godina urađena je katalogizacija knjiga, pa tako sadaa istraživačima stoji na raspolaganju bogat fond tema iz teorije graditeljstva, njegove istorije, graditeljstva crkava, uređenja gradova, zaštite spomenika kulture, etnologije, narodnog graditeljstva, kao i istorije mesta i istorije kulture.

Rukovodilac muzeja u Bačkoj Topoli Hargita Gažo je izjavila da se radi na tome da istraživači i pre nego što dođu u Bačku Topolu, a dolaze iz svih krajeva Vojvodine, mogu virtuelno da pretraže bibilioteku i unapred da znaju šta ovde mogu da pronađu iz oblasti svog interesovanja. U muzeju je istraživačima obezbeđen širokopojasni wi-fi internet, a osim toga postavljen je i televizor na kojem će biti emotivani razgovori vođeni sa Imreom Harkaijem.

You May Also Like

More From Author